Wondama nieuwe toeristische bestemming

Verborgen paradijs

Door de Covid-19 pandemie is het toerisme in West Papoea vrijwel geheel stilgevallen. De reismogelijkheden zijn momenteel nog beperkt en onzeker. Samen met onze lokale eco-toeristische partners werken we aan de promotie van het verborgen paradijs Wondama als nieuwe bestemming.

Regentschap Wondama Bay is een unieke bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in het zien van de rijkdom aan biodiversiteit van regenwouden en koraalriffen van Nieuw-Guinea. Deze regio, gelegen in het zuidelijke deel van het Cenderawasih Marine Reserve, biedt een adembenemende ervaring van natuur, landschap en cultuur. Het bergachtige schiereiland Wondama met het Wondiwoi National Park wordt omringd door unieke koraalriffen, prachtige eilanden en stranden. Wondama is vanuit Manokwari aanmerkelijk beter bereikbaar geworden met reguliere veerdiensten of met een klein vliegtuig.

Op onze website papua-travel.com/destinations staat meer gedetailleerde informatie en laten we het actieve netwerk zien van gidsen en kleine reisorganisaties en homestays in de Vogelkop.

Recente berichten

Update vanuit Sawinggrai

Update vanuit Sawinggrai

In Sawinggrai, Raja Ampat, wordt er onverminderd hard gewerkt aan het voedselbos. Een zomer update van onze partners terplaatse.

Lees meer
Met de becak door Nederland

Met de becak door Nederland

De documentaireserie Becak Belanda door Daan Goppel behelst een tweedelige filmdocumentaire waarin Nederlanders met een migratieachtergrond uit Papoea en de Molukken worden geïnterviewd. De SDSP ontving hiervoor een subsidie van het CEWIN.

Lees meer