Wolfert Tweetalig in West-Papoea

j

14 jun, 2017

Wolfert Tweetalig in West-Papoea

Wolfert Tweetalig is een school die een groot deel van de vakken in het Engels geeft. Zo wordt niet alleen een havo of vwo diploma behaald, maar voldoen de leerlingen ook aan de hoge eisen van het IB. Leerlingen van Wolfert Tweetalig nemen deel aan het examen English van de International Baccalaureate Organisation.  Belangrijk voor de leerlingen is internationale ervaring.  Dit komt onder meer aan bod in maatschappelijk stages. Na landen als bijvoorbeeld Sri Lanka, Ethiopië en Zuid-Afrika is er een nieuwe bestemming bijgekomen, West-Papua! Initiatiefnemer hiervan is Matthieu Lapré, die als counselor werkzaam is op meerdere locaties, waaronder Wolfert Tweetalig. Matthieu heeft binding met West-Papua omdat zijn vader op Biak is geboren (andere familieleden op andere plekken in Papoea) en hij ook zelf verschillende keren in Papoea is geweest.

De maatschappelijke stage van de leerlingen is uitgevoerd in het dorpje  Yenbesser op het eiland Gam op een afgelegen stukje van de Raja Ampat eilanden.  De Wolfert leerlingen hebben op een mooie SMP school buiten les gegeven, sportmaterialen, wateraansluiting en boeken verzorgd. De leerlingen hebben daar ook andere essentiële zaken voor het leven aangeleerd, zoals lekker dansen. Ze hebben vele gesprekken gevoerd, en een hele mooie tijd gehad. Met trots presenteren de leerlingen dan ook de film die zij hebben gemaakt om de maatschappelijk stage 2017 richting Papua Indonesië mee af te sluiten. In deze 22 minuten durende film krijgt u een indruk van de ondernomen activiteiten en werkzaamheden van de Wolfert leerlingen.

De Wolfert leerlingen hebben buiten les geven, sportmaterialen, wateraansluiting en boeken, de leerlingen daar ook andere essentiële zaken voor het leven aangeleerd 😉 Altijd al eens The Macarena willen zien uitvoeren door schoolkinderen in Papoea? Dit is je kans!

Recente berichten

Papoea Solidariteitsdag 2022

Papoea Solidariteitsdag 2022

Deze Papoea Solidariteitsdag zijn Papoeavrouwen aan het woord. Zij vertellen over de impact van de vernietiging van hun bossen op hun levens en dat van hun gezin. Daarnaast bekijken we het probleem van ontbossing op provinciaal en internationaal niveau. En we kijken naar het directe verband tussen milieuvernietiging en klimaatverandering als oorzaak van structureel geweld tegen Papoeavrouwen.

Lees meer
Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Kom meer te weten over Papoea en laat je meenemen in het aangrijpende levensverhaal van Corry Ap. Een papoeadame die trouwde met de ‘Bob Marley’ van Papoea, met hem een gezin stichtte, maar uiteindelijk haar man in de gevangenis moest achterlaten en met hun jonge kinderen het land moest ontvluchten. Een verhaal over liefde achter tralies en een bijzonder lied..

Lees meer