Wolfert Tweetalig in West-Papoea

j

14 jun, 2017

Wolfert Tweetalig in West-Papoea

Wolfert Tweetalig is een school die een groot deel van de vakken in het Engels geeft. Zo wordt niet alleen een havo of vwo diploma behaald, maar voldoen de leerlingen ook aan de hoge eisen van het IB. Leerlingen van Wolfert Tweetalig nemen deel aan het examen English van de International Baccalaureate Organisation.  Belangrijk voor de leerlingen is internationale ervaring.  Dit komt onder meer aan bod in maatschappelijk stages. Na landen als bijvoorbeeld Sri Lanka, Ethiopië en Zuid-Afrika is er een nieuwe bestemming bijgekomen, West-Papua! Initiatiefnemer hiervan is Matthieu Lapré, die als counselor werkzaam is op meerdere locaties, waaronder Wolfert Tweetalig. Matthieu heeft binding met West-Papua omdat zijn vader op Biak is geboren (andere familieleden op andere plekken in Papoea) en hij ook zelf verschillende keren in Papoea is geweest.

De maatschappelijke stage van de leerlingen is uitgevoerd in het dorpje  Yenbesser op het eiland Gam op een afgelegen stukje van de Raja Ampat eilanden.  De Wolfert leerlingen hebben op een mooie SMP school buiten les gegeven, sportmaterialen, wateraansluiting en boeken verzorgd. De leerlingen hebben daar ook andere essentiële zaken voor het leven aangeleerd, zoals lekker dansen. Ze hebben vele gesprekken gevoerd, en een hele mooie tijd gehad. Met trots presenteren de leerlingen dan ook de film die zij hebben gemaakt om de maatschappelijk stage 2017 richting Papua Indonesië mee af te sluiten. In deze 22 minuten durende film krijgt u een indruk van de ondernomen activiteiten en werkzaamheden van de Wolfert leerlingen.

De Wolfert leerlingen hebben buiten les geven, sportmaterialen, wateraansluiting en boeken, de leerlingen daar ook andere essentiële zaken voor het leven aangeleerd 😉 Altijd al eens The Macarena willen zien uitvoeren door schoolkinderen in Papoea? Dit is je kans!

Recente berichten

Aftrap voedselbos Villanova

Aftrap voedselbos Villanova

OP het terrein van SMK Villanova in Manokwari, realiseert de SDSP i.s.m. The Tree Party en RVO Nederland een voedselbos van 3 hectare. Het doel is de school te versterken in zijn eigen voedselvoorziening onder het motto ‘ieder kind elke dag een stuk vers fruit’.

Lees meer
In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

Op 8 mei 2023 overleed Pater Anton Tromp in zijn geliefde West-Papoea waar hij sinds 1970 woonde. Zijn pastoraal werk ging hand in hand met projecten voor onderwijs en gezondheidszorg. De SDSP werkte vanaf het prille begin al met de pater en het bisdom samen. Met zijn overlijden eindigt een structurele, fijne en duurzame samenwerking van 28 jaar.

Lees meer