Wolfert Tweetalig in Rotterdam zet zich in voor West-Papoea

j

17 jul, 2016

Wolfert Tweetalig zet zich in voor West-Papoea

Wolfert Tweetalig is een school die een groot deel van de vakken in het Engels geeft. Zo wordt niet alleen een havo- of vwo- diploma behaald, maar voldoen de leerlingen ook aan de hoge eisen van het IB. Leerlingen van Wolfert Tweetalig nemen deel aan het examen English van de International Baccalaureate Organisation.

Maatschappelijke stage West-Papoea

Belangrijk voor de leerlingen is international ervaring. Dit komt onder meer aan bod in maatschappelijk stages. Na landen als bijvoorbeeld Sri Lanka, Ethiopië en Zuid-Afrika is er een nieuwe bestemming bijgekomen, West-Papoea. Initiatiefnemer hiervan is Matthieu Lapré, die als counselor werkzaam is op meerdere locaties, waaronder Wolfert Tweetalig. Matthieu heeft binding met West-Papoea omdat zijn vader op Biak is geboren (andere familieleden op andere plekken in Papoea) en hij ook zelf verschillende keren in Papoea is geweest.

Reis

Op 26 januari heeft Matthieu gezamenlijk met een directielid een studiereis ondernomen, die hen via Jakarta, Makassar en Sorong naar Raswan (Raja Ampat) heeft gebracht. Daar zijn de mogelijkheden onderzocht om voor een groep van 10 á 12 leerlingen( 4 havo en 5 vwo) uit Rotterdam, 12 dagen door te brengen. De leerlingen op stage zullen genieten van de wonderschone natuur, maar zullen zich ook inzetten voor de gemeenschap.

SMP Yembesser

Tijdens een maatschappelijke stage wordt vaak een lokale school ondersteund. Denk aan hulp bij het verbeteren van het gebouw, het aanvullen van het lesprogramma of het geven van milieu-educatie. De mogelijkheden zijn op twee plekken onderzocht, waarbij al vrij snel duidelijk werd dat de SMP Yembesser de beste optie was. Er zijn gesprekken geweest met de dorpshoofd, schooldirecteur en 2 docenten, de pastoor en tijdens een kerkdienst met de dorpsgemeenschap. Het initiatief werd met veel enthousiasme ontvangen.

Eerste reis februari 2017

Bij terugkeer in Nederland is dit met de directie besproken, en akkoord bevonden. Dat betekent dat in februari 2017 de eerste editie van start zal gaan waarbij 10 leerlingen met 2 begeleiders het avontuur gaan ondernemen. De SDSP maakt deel uit van deze prachtige en zinvolle maatschappelijke stage. We will keep you posted!

Recente berichten

In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

Op 8 mei 2023 overleed Pater Anton Tromp in zijn geliefde West-Papoea waar hij sinds 1970 woonde. Zijn pastoraal werk ging hand in hand met projecten voor onderwijs en gezondheidszorg. De SDSP werkte vanaf het prille begin al met de pater en het bisdom samen. Met zijn overlijden eindigt een structurele, fijne en duurzame samenwerking van 28 jaar.

Lees meer
Report on Sustainable Forest Management in Sawinggrai – SEFA

Report on Sustainable Forest Management in Sawinggrai – SEFA

Following several successful cooperations in the past few years, this year’s International Development Project is collaborating with Stichting Duurzame Samenleving Papua Barat (SDSP) once again. This time their research and reports focuses on the subject of Sustainable Forest Management in Sawinggrai, West Papua.

Lees meer