Wolfert Tweetalig in West-Papoea – 2018

j

12 jun, 2018

Maatschappelijke stage

Voor de tweede maal zijn scholieren van het Wolftert Tweetalig naar de Raja Ampat gereisd voor hun maatschappelijke stage. De SDSP en de school hebben een 5-jarig programma opgebouwd, waarin de SMPN Yenbeser school op het eiland Gam in de Raja Ampat regio in een aantal jaren wordt geholpen. De overheid heeft namelijk wel de school neergezet, maar schoolmateriaal, werkende WC’s, drinkwater, elektra, boeken, een goed sportveld…. het is er allemaal niet. De maatschappelijke stages helpen daar bij. Naast het ondersteunen van de school wordt er door de leerlingen van beide scholen veel geleerd, veel plezier gemaakt en samen gewerkt om de school verder op te knappen. En het effect is te zien. Van 10 leerlingen in 2016 heeft de school inmiddels 50 leerlingen in 2018!

Met trots presenteren de film die zij hebben gemaakt om de maatschappelijk stage 2018 richting Papua Indonesië mee af te sluiten. In deze 10 minuten durende film krijgt u een indruk van de ondernomen activiteiten en werkzaamheden van de Wolfert leerlingen.

 

 

Over Wolfert Tweetalig

Wolfert Tweetalig is een school die een groot deel van de vakken in het Engels geeft. Zo wordt niet alleen een havo of vwo diploma behaald, maar voldoen de leerlingen ook aan de hoge eisen van het IB. Leerlingen van Wolfert Tweetalig nemen deel aan het examen English van de International Baccalaureate Organisation.  Belangrijk voor de leerlingen is internationale ervaring.  Dit komt onder meer aan bod in maatschappelijk stages. Na landen als bijvoorbeeld Sri Lanka, Ethiopië en Zuid-Afrika is er sinds vorig jaar een nieuwe bestemming bijgekomen, West-Papua! Initiatiefnemer hiervan is Matthieu Lapré die als counselor werkzaam is op meerdere locaties, waaronder Wolfert Tweetalig. Matthieu heeft binding met West-Papua omdat zijn vader op Biak is geboren (andere familieleden op andere plekken in Papoea) en hij ook zelf verschillende keren in Papoea is geweest.

Recente berichten

Papoea Solidariteitsdag 2022

Papoea Solidariteitsdag 2022

Deze Papoea Solidariteitsdag zijn Papoeavrouwen aan het woord. Zij vertellen over de impact van de vernietiging van hun bossen op hun levens en dat van hun gezin. Daarnaast bekijken we het probleem van ontbossing op provinciaal en internationaal niveau. En we kijken naar het directe verband tussen milieuvernietiging en klimaatverandering als oorzaak van structureel geweld tegen Papoeavrouwen.

Lees meer
Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Kom meer te weten over Papoea en laat je meenemen in het aangrijpende levensverhaal van Corry Ap. Een papoeadame die trouwde met de ‘Bob Marley’ van Papoea, met hem een gezin stichtte, maar uiteindelijk haar man in de gevangenis moest achterlaten en met hun jonge kinderen het land moest ontvluchten. Een verhaal over liefde achter tralies en een bijzonder lied..

Lees meer