Wolfert Tweetalig in West-Papoea – 2018

j

12 jun, 2018

Maatschappelijke stage

Voor de tweede maal zijn scholieren van het Wolftert Tweetalig naar de Raja Ampat gereisd voor hun maatschappelijke stage. De SDSP en de school hebben een 5-jarig programma opgebouwd, waarin de SMPN Yenbeser school op het eiland Gam in de Raja Ampat regio in een aantal jaren wordt geholpen. De overheid heeft namelijk wel de school neergezet, maar schoolmateriaal, werkende WC’s, drinkwater, elektra, boeken, een goed sportveld…. het is er allemaal niet. De maatschappelijke stages helpen daar bij. Naast het ondersteunen van de school wordt er door de leerlingen van beide scholen veel geleerd, veel plezier gemaakt en samen gewerkt om de school verder op te knappen. En het effect is te zien. Van 10 leerlingen in 2016 heeft de school inmiddels 50 leerlingen in 2018!

Met trots presenteren de film die zij hebben gemaakt om de maatschappelijk stage 2018 richting Papua Indonesië mee af te sluiten. In deze 10 minuten durende film krijgt u een indruk van de ondernomen activiteiten en werkzaamheden van de Wolfert leerlingen.

 

 

Over Wolfert Tweetalig

Wolfert Tweetalig is een school die een groot deel van de vakken in het Engels geeft. Zo wordt niet alleen een havo of vwo diploma behaald, maar voldoen de leerlingen ook aan de hoge eisen van het IB. Leerlingen van Wolfert Tweetalig nemen deel aan het examen English van de International Baccalaureate Organisation.  Belangrijk voor de leerlingen is internationale ervaring.  Dit komt onder meer aan bod in maatschappelijk stages. Na landen als bijvoorbeeld Sri Lanka, Ethiopië en Zuid-Afrika is er sinds vorig jaar een nieuwe bestemming bijgekomen, West-Papua! Initiatiefnemer hiervan is Matthieu Lapré die als counselor werkzaam is op meerdere locaties, waaronder Wolfert Tweetalig. Matthieu heeft binding met West-Papua omdat zijn vader op Biak is geboren (andere familieleden op andere plekken in Papoea) en hij ook zelf verschillende keren in Papoea is geweest.

Recente berichten

Aftrap voedselbos Villanova

Aftrap voedselbos Villanova

OP het terrein van SMK Villanova in Manokwari, realiseert de SDSP i.s.m. The Tree Party en RVO Nederland een voedselbos van 3 hectare. Het doel is de school te versterken in zijn eigen voedselvoorziening onder het motto ‘ieder kind elke dag een stuk vers fruit’.

Lees meer
In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

Op 8 mei 2023 overleed Pater Anton Tromp in zijn geliefde West-Papoea waar hij sinds 1970 woonde. Zijn pastoraal werk ging hand in hand met projecten voor onderwijs en gezondheidszorg. De SDSP werkte vanaf het prille begin al met de pater en het bisdom samen. Met zijn overlijden eindigt een structurele, fijne en duurzame samenwerking van 28 jaar.

Lees meer