Wolfert Tweetalig in West-Papoea – 2018

j

12 jun, 2018

Maatschappelijke stage

Voor de tweede maal zijn scholieren van het Wolftert Tweetalig naar de Raja Ampat gereisd voor hun maatschappelijke stage. De SDSP en de school hebben een 5-jarig programma opgebouwd, waarin de SMPN Yenbeser school op het eiland Gam in de Raja Ampat regio in een aantal jaren wordt geholpen. De overheid heeft namelijk wel de school neergezet, maar schoolmateriaal, werkende WC’s, drinkwater, elektra, boeken, een goed sportveld…. het is er allemaal niet. De maatschappelijke stages helpen daar bij. Naast het ondersteunen van de school wordt er door de leerlingen van beide scholen veel geleerd, veel plezier gemaakt en samen gewerkt om de school verder op te knappen. En het effect is te zien. Van 10 leerlingen in 2016 heeft de school inmiddels 50 leerlingen in 2018!

Met trots presenteren de film die zij hebben gemaakt om de maatschappelijk stage 2018 richting Papua Indonesië mee af te sluiten. In deze 10 minuten durende film krijgt u een indruk van de ondernomen activiteiten en werkzaamheden van de Wolfert leerlingen.

 

 

Over Wolfert Tweetalig

Wolfert Tweetalig is een school die een groot deel van de vakken in het Engels geeft. Zo wordt niet alleen een havo of vwo diploma behaald, maar voldoen de leerlingen ook aan de hoge eisen van het IB. Leerlingen van Wolfert Tweetalig nemen deel aan het examen English van de International Baccalaureate Organisation.  Belangrijk voor de leerlingen is internationale ervaring.  Dit komt onder meer aan bod in maatschappelijk stages. Na landen als bijvoorbeeld Sri Lanka, Ethiopië en Zuid-Afrika is er sinds vorig jaar een nieuwe bestemming bijgekomen, West-Papua! Initiatiefnemer hiervan is Matthieu Lapré die als counselor werkzaam is op meerdere locaties, waaronder Wolfert Tweetalig. Matthieu heeft binding met West-Papua omdat zijn vader op Biak is geboren (andere familieleden op andere plekken in Papoea) en hij ook zelf verschillende keren in Papoea is geweest.

Recente berichten

Fondsenwerving voedselbosproject

Fondsenwerving voedselbosproject

De fondsenwerving voor het voedselbosproject is in volle gang. In dit kader hebben we een video pitch gegeven bij de Contribute Foundation. Met een mooi resultaat!

Lees meer
Pitch voedselbosproject

Pitch voedselbosproject

Met het pilotproject in Sawinggrai hebben we al prachtige resultaten mogen boeken die veel beloven voor de toekomst. Een goede basis om op door te pakken, zoals we in deze video pitch duidelijk proberen te maken.

Lees meer
Mooie toeristische initiatieven

Mooie toeristische initiatieven

We kijken met optimisme vooruit naar 2021 waarin het duurzaam toerisme in West-Papoea hopelijk weer aantrekt. De lokale gidsen zijn ‘on a roll’ en onze ecotoeristische partner Travel Papua werkt aan de bouw van een surfschool en guesthouse welke werkgelegenheid moeten gaan bieden aan de lokale bevolking. Mooie initiatieven genoeg!

Lees meer