Vrouwengroep Bellapeska

De SDSP heeft begin 2013 haar geheel vernieuwde kantoor in gebruik genomen. In de eerste maanden van 2013 is het kantoor door Leo en Ellis heringericht om de ontvangen kunstcollectie van de Augustijnen te kunnen plaatsen. Een aantal objecten uit deze collectie hebben we verkocht en daarbij staat de SDSP ook regelmatig met een informatie- en verkoopstand op evenementen. De opbrengsten uit verkoop wenden we aan om de vrouwengroep Bellapeska onder leiding van Ibu Kaikatui met een eerste impuls te ondersteunen. Hiertoe heeft de SDSP van de vrouwen een uitgebreid projectvoorstel ontvangen waarin onder andere om ondersteuning wordt gevraagd bij o.a. de aanschaf van naaimachines en het uitbreiden van de atelierruimte.

Onze vrijwilligster Kathrin Pape was 6 maanden in Papoea, heeft de vrouwen ontmoet en het project bezocht. Nu kunnen we de vrouwen helpen om hun handwerkactiviteiten uit te breiden en hen te helpen de lokale markt te veroveren met hun handwerk en sieraden. Voor de SDSP een belangrijk project, omdat het helpt het Papoea cultureel erfgoed te bewaren, maar het de vrouwen ook helpt zichzelf te organiseren en zodoende hun zelfstandigheid te vergroten. De vrouwengroep kan de basis gaan vormen van een stevig netwerk dat uitwaaiert naar de kleine dorpjes en lopende (project-) initiatieven mede kan ondersteunen.

Recente berichten

In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

Op 8 mei 2023 overleed Pater Anton Tromp in zijn geliefde West-Papoea waar hij sinds 1970 woonde. Zijn pastoraal werk ging hand in hand met projecten voor onderwijs en gezondheidszorg. De SDSP werkte vanaf het prille begin al met de pater en het bisdom samen. Met zijn overlijden eindigt een structurele, fijne en duurzame samenwerking van 28 jaar.

Lees meer
Report on Sustainable Forest Management in Sawinggrai – SEFA

Report on Sustainable Forest Management in Sawinggrai – SEFA

Following several successful cooperations in the past few years, this year’s International Development Project is collaborating with Stichting Duurzame Samenleving Papua Barat (SDSP) once again. This time their research and reports focuses on the subject of Sustainable Forest Management in Sawinggrai, West Papua.

Lees meer