Vrouwengroep Bellapeska

De SDSP heeft begin 2013 haar geheel vernieuwde kantoor in gebruik genomen. In de eerste maanden van 2013 is het kantoor door Leo en Ellis heringericht om de ontvangen kunstcollectie van de Augustijnen te kunnen plaatsen. Een aantal objecten uit deze collectie hebben we verkocht en daarbij staat de SDSP ook regelmatig met een informatie- en verkoopstand op evenementen. De opbrengsten uit verkoop wenden we aan om de vrouwengroep Bellapeska onder leiding van Ibu Kaikatui met een eerste impuls te ondersteunen. Hiertoe heeft de SDSP van de vrouwen een uitgebreid projectvoorstel ontvangen waarin onder andere om ondersteuning wordt gevraagd bij o.a. de aanschaf van naaimachines en het uitbreiden van de atelierruimte.

Onze vrijwilligster Kathrin Pape was 6 maanden in Papoea, heeft de vrouwen ontmoet en het project bezocht. Nu kunnen we de vrouwen helpen om hun handwerkactiviteiten uit te breiden en hen te helpen de lokale markt te veroveren met hun handwerk en sieraden. Voor de SDSP een belangrijk project, omdat het helpt het Papoea cultureel erfgoed te bewaren, maar het de vrouwen ook helpt zichzelf te organiseren en zodoende hun zelfstandigheid te vergroten. De vrouwengroep kan de basis gaan vormen van een stevig netwerk dat uitwaaiert naar de kleine dorpjes en lopende (project-) initiatieven mede kan ondersteunen.

Recente berichten

Update vanuit Sawinggrai

Update vanuit Sawinggrai

In Sawinggrai, Raja Ampat, wordt er onverminderd hard gewerkt aan het voedselbos. Een zomer update van onze partners terplaatse.

Lees meer