Vrouwengroep Bellapeska

De SDSP heeft begin 2013 haar geheel vernieuwde kantoor in gebruik genomen. In de eerste maanden van 2013 is het kantoor door Leo en Ellis heringericht om de ontvangen kunstcollectie van de Augustijnen te kunnen plaatsen. Een aantal objecten uit deze collectie hebben we verkocht en daarbij staat de SDSP ook regelmatig met een informatie- en verkoopstand op evenementen. De opbrengsten uit verkoop wenden we aan om de vrouwengroep Bellapeska onder leiding van Ibu Kaikatui met een eerste impuls te ondersteunen. Hiertoe heeft de SDSP van de vrouwen een uitgebreid projectvoorstel ontvangen waarin onder andere om ondersteuning wordt gevraagd bij o.a. de aanschaf van naaimachines en het uitbreiden van de atelierruimte.

Onze vrijwilligster Kathrin Pape was 6 maanden in Papoea, heeft de vrouwen ontmoet en het project bezocht. Nu kunnen we de vrouwen helpen om hun handwerkactiviteiten uit te breiden en hen te helpen de lokale markt te veroveren met hun handwerk en sieraden. Voor de SDSP een belangrijk project, omdat het helpt het Papoea cultureel erfgoed te bewaren, maar het de vrouwen ook helpt zichzelf te organiseren en zodoende hun zelfstandigheid te vergroten. De vrouwengroep kan de basis gaan vormen van een stevig netwerk dat uitwaaiert naar de kleine dorpjes en lopende (project-) initiatieven mede kan ondersteunen.

Recente berichten

Aftrap voedselbos Villanova

Aftrap voedselbos Villanova

OP het terrein van SMK Villanova in Manokwari, realiseert de SDSP i.s.m. The Tree Party en RVO Nederland een voedselbos van 3 hectare. Het doel is de school te versterken in zijn eigen voedselvoorziening onder het motto ‘ieder kind elke dag een stuk vers fruit’.

Lees meer
In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

Op 8 mei 2023 overleed Pater Anton Tromp in zijn geliefde West-Papoea waar hij sinds 1970 woonde. Zijn pastoraal werk ging hand in hand met projecten voor onderwijs en gezondheidszorg. De SDSP werkte vanaf het prille begin al met de pater en het bisdom samen. Met zijn overlijden eindigt een structurele, fijne en duurzame samenwerking van 28 jaar.

Lees meer