Vrijwilligersdag oktober 2014

Op 4 oktober j.l. beleefden we de 2e SDSP Vrijwilligersdag van 2014.

Tijdens deze dag werden er diverse presentaties gehouden door verschillende vrijwilligers en werden door Wouter de behaalde resultaten op micr0-, meso- en macro-niveau gepresenteerd.

Ook hadden we live verbinding met onze vrijwilligers Jurgen (vanuit Sumbawa) en Rufus (vanuit Papoea). Rufus meldde dat zijn focus voor de komende weken ligt bij het realiseren van een educatieprogramma gericht op afval- en plasticverwerking. Rufus gaat hierbij niet zelf het wiel uitvinden, maar sluit aan bij lokale organisaties die binnen hetzelfde thema activiteiten verrichten.

Jos en Talia  vertelden over hun ervaringen tijdens hun afzonderlijke reis naar Papoea, eerder dit jaar. Een verhaal over een enorme uitbreiding in het lokale netwerk in de regio. En een verhaal over de vrouwengroep Bellapeska die enorm veel betekent voor vrouwen uit de regio en die door de SDSP wordt gesteund om haar activiteiten verder uit te breiden.

Wally en Coby vertelden over hun waterproject in Indibo en over hun plannen om volgend jaar weer zelf de handen uit de mouwen te steken in Papoea.

Facebook updates vanuit Sawinggrai

Reville Saw post regelmatige updates over de tests die in samenwerking met de lokale bevolking in de voorbereiding van het voedselbosproject in Sawinggrai worden uitgevoerd.

Recente berichten

Fondsenwerving voedselbosproject

Fondsenwerving voedselbosproject

De fondsenwerving voor het voedselbosproject is in volle gang. In dit kader hebben we een video pitch gegeven bij de Contribute Foundation. Met een mooi resultaat!

Lees meer
Pitch voedselbosproject

Pitch voedselbosproject

Met het pilotproject in Sawinggrai hebben we al prachtige resultaten mogen boeken die veel beloven voor de toekomst. Een goede basis om op door te pakken, zoals we in deze video pitch duidelijk proberen te maken.

Lees meer
Mooie toeristische initiatieven

Mooie toeristische initiatieven

We kijken met optimisme vooruit naar 2021 waarin het duurzaam toerisme in West-Papoea hopelijk weer aantrekt. De lokale gidsen zijn ‘on a roll’ en onze ecotoeristische partner Travel Papua werkt aan de bouw van een surfschool en guesthouse welke werkgelegenheid moeten gaan bieden aan de lokale bevolking. Mooie initiatieven genoeg!

Lees meer