Vrijwilligersdag oktober 2014

Op 4 oktober j.l. beleefden we de 2e SDSP Vrijwilligersdag van 2014.

Tijdens deze dag werden er diverse presentaties gehouden door verschillende vrijwilligers en werden door Wouter de behaalde resultaten op micr0-, meso- en macro-niveau gepresenteerd.

Ook hadden we live verbinding met onze vrijwilligers Jurgen (vanuit Sumbawa) en Rufus (vanuit Papoea). Rufus meldde dat zijn focus voor de komende weken ligt bij het realiseren van een educatieprogramma gericht op afval- en plasticverwerking. Rufus gaat hierbij niet zelf het wiel uitvinden, maar sluit aan bij lokale organisaties die binnen hetzelfde thema activiteiten verrichten.

Jos en Talia  vertelden over hun ervaringen tijdens hun afzonderlijke reis naar Papoea, eerder dit jaar. Een verhaal over een enorme uitbreiding in het lokale netwerk in de regio. En een verhaal over de vrouwengroep Bellapeska die enorm veel betekent voor vrouwen uit de regio en die door de SDSP wordt gesteund om haar activiteiten verder uit te breiden.

Wally en Coby vertelden over hun waterproject in Indibo en over hun plannen om volgend jaar weer zelf de handen uit de mouwen te steken in Papoea.

Facebook updates vanuit Sawinggrai

Reville Saw post regelmatige updates over de tests die in samenwerking met de lokale bevolking in de voorbereiding van het voedselbosproject in Sawinggrai worden uitgevoerd.

Recente berichten

Aftrap voedselbos Villanova

Aftrap voedselbos Villanova

OP het terrein van SMK Villanova in Manokwari, realiseert de SDSP i.s.m. The Tree Party en RVO Nederland een voedselbos van 3 hectare. Het doel is de school te versterken in zijn eigen voedselvoorziening onder het motto ‘ieder kind elke dag een stuk vers fruit’.

Lees meer
In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

Op 8 mei 2023 overleed Pater Anton Tromp in zijn geliefde West-Papoea waar hij sinds 1970 woonde. Zijn pastoraal werk ging hand in hand met projecten voor onderwijs en gezondheidszorg. De SDSP werkte vanaf het prille begin al met de pater en het bisdom samen. Met zijn overlijden eindigt een structurele, fijne en duurzame samenwerking van 28 jaar.

Lees meer