Vrijwilligersdag oktober 2014

Op 4 oktober j.l. beleefden we de 2e SDSP Vrijwilligersdag van 2014.

Tijdens deze dag werden er diverse presentaties gehouden door verschillende vrijwilligers en werden door Wouter de behaalde resultaten op micr0-, meso- en macro-niveau gepresenteerd.

Ook hadden we live verbinding met onze vrijwilligers Jurgen (vanuit Sumbawa) en Rufus (vanuit Papoea). Rufus meldde dat zijn focus voor de komende weken ligt bij het realiseren van een educatieprogramma gericht op afval- en plasticverwerking. Rufus gaat hierbij niet zelf het wiel uitvinden, maar sluit aan bij lokale organisaties die binnen hetzelfde thema activiteiten verrichten.

Jos en Talia  vertelden over hun ervaringen tijdens hun afzonderlijke reis naar Papoea, eerder dit jaar. Een verhaal over een enorme uitbreiding in het lokale netwerk in de regio. En een verhaal over de vrouwengroep Bellapeska die enorm veel betekent voor vrouwen uit de regio en die door de SDSP wordt gesteund om haar activiteiten verder uit te breiden.

Wally en Coby vertelden over hun waterproject in Indibo en over hun plannen om volgend jaar weer zelf de handen uit de mouwen te steken in Papoea.

Facebook updates vanuit Sawinggrai

Reville Saw post regelmatige updates over de tests die in samenwerking met de lokale bevolking in de voorbereiding van het voedselbosproject in Sawinggrai worden uitgevoerd.

Recente berichten

Papoea Solidariteitsdag 2022

Papoea Solidariteitsdag 2022

Deze Papoea Solidariteitsdag zijn Papoeavrouwen aan het woord. Zij vertellen over de impact van de vernietiging van hun bossen op hun levens en dat van hun gezin. Daarnaast bekijken we het probleem van ontbossing op provinciaal en internationaal niveau. En we kijken naar het directe verband tussen milieuvernietiging en klimaatverandering als oorzaak van structureel geweld tegen Papoeavrouwen.

Lees meer
Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Kom meer te weten over Papoea en laat je meenemen in het aangrijpende levensverhaal van Corry Ap. Een papoeadame die trouwde met de ‘Bob Marley’ van Papoea, met hem een gezin stichtte, maar uiteindelijk haar man in de gevangenis moest achterlaten en met hun jonge kinderen het land moest ontvluchten. Een verhaal over liefde achter tralies en een bijzonder lied..

Lees meer