Vrijwilligersdag oktober 2014

Op 4 oktober j.l. beleefden we de 2e SDSP Vrijwilligersdag van 2014.

Tijdens deze dag werden er diverse presentaties gehouden door verschillende vrijwilligers en werden door Wouter de behaalde resultaten op micr0-, meso- en macro-niveau gepresenteerd.

Ook hadden we live verbinding met onze vrijwilligers Jurgen (vanuit Sumbawa) en Rufus (vanuit Papoea). Rufus meldde dat zijn focus voor de komende weken ligt bij het realiseren van een educatieprogramma gericht op afval- en plasticverwerking. Rufus gaat hierbij niet zelf het wiel uitvinden, maar sluit aan bij lokale organisaties die binnen hetzelfde thema activiteiten verrichten.

Jos en Talia  vertelden over hun ervaringen tijdens hun afzonderlijke reis naar Papoea, eerder dit jaar. Een verhaal over een enorme uitbreiding in het lokale netwerk in de regio. En een verhaal over de vrouwengroep Bellapeska die enorm veel betekent voor vrouwen uit de regio en die door de SDSP wordt gesteund om haar activiteiten verder uit te breiden.

Wally en Coby vertelden over hun waterproject in Indibo en over hun plannen om volgend jaar weer zelf de handen uit de mouwen te steken in Papoea.

Facebook updates vanuit Sawinggrai

Reville Saw post regelmatige updates over de tests die in samenwerking met de lokale bevolking in de voorbereiding van het voedselbosproject in Sawinggrai worden uitgevoerd.

Recente berichten

Summary of SDSP cacoa reports 2015-2019

Summary of SDSP cacoa reports 2015-2019

In 2015 – 2019, SDSP has commissioned several visits to the Indonesian provinces of Papua and Papua Barat with the aim to explore the possibilities for improving cacao production and export. This short document summarizes the insights obtained, without pretending the completeness or rigor that might be expected from a professional cacoa consultancy.

Lees meer
Studievereniging STORM in actie

Studievereniging STORM in actie

Studievereniging Storm van de Sustainability Sciences opleiding van de Universiteit Utrechsponsort het voedselbosproject. Door diverse acties hebben de studenten voor de SDSP geld bijeen gebracht.

Lees meer