Waterproject Indibo – resultaat

j

18 sep, 2013

Resultaat waterproject Indibo

Binnen 1 week tijd is er met de ondersteuning van Wally en Coby enorm veel werk verzet in Indibo!

Er is een stevige waterbak opgetrokken waar 700 meter aan waterleiding aan gekoppeld is. Dwars door de jungle loopt deze pijp naar het dorp, waar er een aansluiting zit die het water naar diverse huizen in het dorp transporteert.

Dit betekent dat de bewoners van Indibo niet langer voor hun watervoorziening afhankelijk zijn van de nabijgelegen rivier die in het regenseizoen verandert in een modderstroom.

Omdat de bewoners zelf intensief betrokken zijn geweest bij de aanleg en installatie van de watervoorziening, kunnen ze ook in de toekomst zelf waar nodig noodzakelijke reparaties uitvoeren. Er is gebruik gemaakt van een natuurlijke bron die hoger dan het dorp gelegen is. Hierdoor is het dorp niet afhankelijk van een pomp of generator, maar kan de zwaartekracht gewoon haar werk doen.

Veel dank aan alle bewoners van Indibo voor hun inzet, spierkracht, kookkunsten en gastvrijheid; aan Kathrin, Charles Roring, Hans Mandacan en Yunus Sayori voor hun voorbereidingen en ondersteuning ter plekke; aan alle sponsors en donateurs die Wally en Coby hebben geholpen om de benodigde gelden voor dit project bij elkaar te brengen en – last but not least – aan onze kanjers Wally en Coby die het voor de 2e keer gepresteerd hebben om een heel dorp in West Papoea aan schoon water te helpen…

Facebook updates vanuit Indibo

Recente berichten

In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

Op 8 mei 2023 overleed Pater Anton Tromp in zijn geliefde West-Papoea waar hij sinds 1970 woonde. Zijn pastoraal werk ging hand in hand met projecten voor onderwijs en gezondheidszorg. De SDSP werkte vanaf het prille begin al met de pater en het bisdom samen. Met zijn overlijden eindigt een structurele, fijne en duurzame samenwerking van 28 jaar.

Lees meer
Report on Sustainable Forest Management in Sawinggrai – SEFA

Report on Sustainable Forest Management in Sawinggrai – SEFA

Following several successful cooperations in the past few years, this year’s International Development Project is collaborating with Stichting Duurzame Samenleving Papua Barat (SDSP) once again. This time their research and reports focuses on the subject of Sustainable Forest Management in Sawinggrai, West Papua.

Lees meer