Waterproject Indibo – resultaat

j

18 sep, 2013

Resultaat waterproject Indibo

Binnen 1 week tijd is er met de ondersteuning van Wally en Coby enorm veel werk verzet in Indibo!

Er is een stevige waterbak opgetrokken waar 700 meter aan waterleiding aan gekoppeld is. Dwars door de jungle loopt deze pijp naar het dorp, waar er een aansluiting zit die het water naar diverse huizen in het dorp transporteert.

Dit betekent dat de bewoners van Indibo niet langer voor hun watervoorziening afhankelijk zijn van de nabijgelegen rivier die in het regenseizoen verandert in een modderstroom.

Omdat de bewoners zelf intensief betrokken zijn geweest bij de aanleg en installatie van de watervoorziening, kunnen ze ook in de toekomst zelf waar nodig noodzakelijke reparaties uitvoeren. Er is gebruik gemaakt van een natuurlijke bron die hoger dan het dorp gelegen is. Hierdoor is het dorp niet afhankelijk van een pomp of generator, maar kan de zwaartekracht gewoon haar werk doen.

Veel dank aan alle bewoners van Indibo voor hun inzet, spierkracht, kookkunsten en gastvrijheid; aan Kathrin, Charles Roring, Hans Mandacan en Yunus Sayori voor hun voorbereidingen en ondersteuning ter plekke; aan alle sponsors en donateurs die Wally en Coby hebben geholpen om de benodigde gelden voor dit project bij elkaar te brengen en – last but not least – aan onze kanjers Wally en Coby die het voor de 2e keer gepresteerd hebben om een heel dorp in West Papoea aan schoon water te helpen…

Facebook updates vanuit Indibo

Recente berichten

Papoea Solidariteitsdag 2022

Papoea Solidariteitsdag 2022

Deze Papoea Solidariteitsdag zijn Papoeavrouwen aan het woord. Zij vertellen over de impact van de vernietiging van hun bossen op hun levens en dat van hun gezin. Daarnaast bekijken we het probleem van ontbossing op provinciaal en internationaal niveau. En we kijken naar het directe verband tussen milieuvernietiging en klimaatverandering als oorzaak van structureel geweld tegen Papoeavrouwen.

Lees meer
Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Kom meer te weten over Papoea en laat je meenemen in het aangrijpende levensverhaal van Corry Ap. Een papoeadame die trouwde met de ‘Bob Marley’ van Papoea, met hem een gezin stichtte, maar uiteindelijk haar man in de gevangenis moest achterlaten en met hun jonge kinderen het land moest ontvluchten. Een verhaal over liefde achter tralies en een bijzonder lied..

Lees meer