Waterproject Indibo – resultaat

j

18 sep, 2013

Resultaat waterproject Indibo

Binnen 1 week tijd is er met de ondersteuning van Wally en Coby enorm veel werk verzet in Indibo!

Er is een stevige waterbak opgetrokken waar 700 meter aan waterleiding aan gekoppeld is. Dwars door de jungle loopt deze pijp naar het dorp, waar er een aansluiting zit die het water naar diverse huizen in het dorp transporteert.

Dit betekent dat de bewoners van Indibo niet langer voor hun watervoorziening afhankelijk zijn van de nabijgelegen rivier die in het regenseizoen verandert in een modderstroom.

Omdat de bewoners zelf intensief betrokken zijn geweest bij de aanleg en installatie van de watervoorziening, kunnen ze ook in de toekomst zelf waar nodig noodzakelijke reparaties uitvoeren. Er is gebruik gemaakt van een natuurlijke bron die hoger dan het dorp gelegen is. Hierdoor is het dorp niet afhankelijk van een pomp of generator, maar kan de zwaartekracht gewoon haar werk doen.

Veel dank aan alle bewoners van Indibo voor hun inzet, spierkracht, kookkunsten en gastvrijheid; aan Kathrin, Charles Roring, Hans Mandacan en Yunus Sayori voor hun voorbereidingen en ondersteuning ter plekke; aan alle sponsors en donateurs die Wally en Coby hebben geholpen om de benodigde gelden voor dit project bij elkaar te brengen en – last but not least – aan onze kanjers Wally en Coby die het voor de 2e keer gepresteerd hebben om een heel dorp in West Papoea aan schoon water te helpen…

Facebook updates vanuit Indibo

Recente berichten

Update vanuit Sawinggrai

Update vanuit Sawinggrai

In Sawinggrai, Raja Ampat, wordt er onverminderd hard gewerkt aan het voedselbos. Een zomer update van onze partners terplaatse.

Lees meer