Verslag draagvlak afvalproject Teluk-Wondama – 2

j

14 mrt, 2014

Het duurt nog 4 weken…

door Talia Ruijg

Nog 4 weken en dan ga ik samen met mijn zoon Giovanni terug naar Papua. En nu om mijn langverwachte wens in vervulling te laten gaan. Al jaren denk ik er aan en praat ik er met andere mensen over, maar nu mag ik het gaan doen en ik voel me bevoorrecht!

Ik ga als vrijwilliger van de Stichting Duurzame Samenleving Papua-Barat (SDSP) naar Papua om een kleinschalig project op te starten rondom de problematiek van plastic zwerf- en huisafval. Ik zal mij hoofdzakelijk richten op preventie en het creëren van de bewustwording van kinderen in de basisschoolleeftijd.

Daarnaast ga ik de afvalstortplaats op Ambon bezoeken om te kijken hoe zij daar te werk gaan en hoop ik dat er een (duurzame) samenwerking met The Bird’s Head Seascape opgestart kan worden. En wie weet wat er verder op mijn pad komt..

Ons pad, want Giovanni is er ook bij..

Recente berichten

Papoea Solidariteitsdag 2022

Papoea Solidariteitsdag 2022

Deze Papoea Solidariteitsdag zijn Papoeavrouwen aan het woord. Zij vertellen over de impact van de vernietiging van hun bossen op hun levens en dat van hun gezin. Daarnaast bekijken we het probleem van ontbossing op provinciaal en internationaal niveau. En we kijken naar het directe verband tussen milieuvernietiging en klimaatverandering als oorzaak van structureel geweld tegen Papoeavrouwen.

Lees meer
Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Kom meer te weten over Papoea en laat je meenemen in het aangrijpende levensverhaal van Corry Ap. Een papoeadame die trouwde met de ‘Bob Marley’ van Papoea, met hem een gezin stichtte, maar uiteindelijk haar man in de gevangenis moest achterlaten en met hun jonge kinderen het land moest ontvluchten. Een verhaal over liefde achter tralies en een bijzonder lied..

Lees meer