Update vanuit de SOWP

De SDSP is initiatiefnemer van de ronde tafel waaraan al enkele jaren de Samenwerkende organisaties voor West Papua deelnemen. De ronde tafel staat op het kantoor van de SDSP in Zeist. Eén van de resultaten van dit samenwerkingsverband is het burgerinitiatief waarover u in de vorige nieuwsbrief heeft kunnen lezen en waar u meer informatie over kunt vinden op de website www.papoeahuis.nl.

Begin dit jaar is Aad Kamsteeg, journalist en bestuurslid van de Stichting Zelfbeschikking Molukkers en Papoea’s (deelnemer aan de SOWP), in West Papoea geweest. Via onder meer het netwerk van de SDSP heeft Aad vele mensen in Papoea gesproken. Hij heeft hierover een boek geschreven. De SDSP is een van de sponsoren van het boek ‘Ooggetuige in Papua’ van Uitgeverij Buijten en Schipperheijn te Amsterdam. Het boek verschijnt op 22 november. Via bol.com is het boek reeds te bestellen. Aad heeft ook een eigen website waarmee hij hoopt bij te kunnen dragen aan extra publiciteit voor een vergeten volk.

Recente berichten

Summary of SDSP cacoa reports 2015-2019

Summary of SDSP cacoa reports 2015-2019

In 2015 – 2019, SDSP has commissioned several visits to the Indonesian provinces of Papua and Papua Barat with the aim to explore the possibilities for improving cacao production and export. This short document summarizes the insights obtained, without pretending the completeness or rigor that might be expected from a professional cacoa consultancy.

Lees meer
Nieuwsbrief – voorjaar 2020

Nieuwsbrief – voorjaar 2020

2020 is voor de SDSP het jaar dat we 25 jaar bestaan. Een kroonjaar, en een jaar om stil te staan bij geweldige jaren waarin we vele projecten hebben gedaan, en een jaar waarin we ook proberen te oogsten wat we de afgelopen jaren hebben gezaaid.

Lees meer