Update vanuit Yenbekaki

Wally en Coby over hun trip naar Yenbekaki:

Dinsdag 24 sept aangekomen in Jakarta. Na wat vertragingen pas zaterdag 29 aangekomen in het dorp. Dat ligt nog twee uur varen vanaf de haven van Raja Ampat. Het geld was overgemaakt naar Rani maar was wat later op de rekening. De materialen waren toch nog niet gekocht en niet overgebracht. We werden met een hele ceremonie ontvangen. Traditionele kleding en een ontvangstspeech. Maar de zes dagen in het dorp hebben we ons niet verveeld. We hadden touw en kralen gekocht in Waisai., de havenstad van Raja Ampat. Met de vrouwen en kinderen hebben we met een leuk clubje armbanden en kettingen gemaakt. Er kwamen vanzelf een paar mannen bij die met vlechten ook mooie armbandjes maakten.

Het project is aan de overkant van het water een 10 minuutjes varen . Charles vertelt het dorp dat het de mogelijkheid tot toerisme heeft. Er zijn schildpadden een mooi strand en waarschijnlijk ook mooie vogels. Na een bezoek van het project hebben we, er dichtbij, een tochtje over een rivier gemaakt en bij een kleine nederzetting wat gegeten en gezwommen. Donderdagavond is een gedeelte van de materialen binnengekomen, de rest komt zaterdag maar starten kan nog niet omdat het constructiehout nog niet klaar is.

Vrijdag vroeg in de morgen om half zes zijn we met een sloep naar de grote haven van Raja Ampat gevaren. Een tocht van twee uur. Daarna nog met een ferry naar Sorong, ook een tocht van twee uur. Maandag zal er gestart worden met het project. We hebben er de volste vertrouwen in dat het goed komt.

Rani is de hoofd van een afdeling van toerisme op Raja Ampat. Yusup is de beheerder van het schildpadden project en voert ons project uit. Vanavond komen Charles en Rani nog langs om alles door te nemen. Het was een pittige reis maar met een mooi verhaal.

Recente berichten

Summary of SDSP cacoa reports 2015-2019

Summary of SDSP cacoa reports 2015-2019

In 2015 – 2019, SDSP has commissioned several visits to the Indonesian provinces of Papua and Papua Barat with the aim to explore the possibilities for improving cacao production and export. This short document summarizes the insights obtained, without pretending the completeness or rigor that might be expected from a professional cacoa consultancy.

Lees meer
Nieuwsbrief – voorjaar 2020

Nieuwsbrief – voorjaar 2020

2020 is voor de SDSP het jaar dat we 25 jaar bestaan. Een kroonjaar, en een jaar om stil te staan bij geweldige jaren waarin we vele projecten hebben gedaan, en een jaar waarin we ook proberen te oogsten wat we de afgelopen jaren hebben gezaaid.

Lees meer