Update vanuit Yenbekaki

Wally en Coby over hun trip naar Yenbekaki:

Dinsdag 24 sept aangekomen in Jakarta. Na wat vertragingen pas zaterdag 29 aangekomen in het dorp. Dat ligt nog twee uur varen vanaf de haven van Raja Ampat. Het geld was overgemaakt naar Rani maar was wat later op de rekening. De materialen waren toch nog niet gekocht en niet overgebracht. We werden met een hele ceremonie ontvangen. Traditionele kleding en een ontvangstspeech. Maar de zes dagen in het dorp hebben we ons niet verveeld. We hadden touw en kralen gekocht in Waisai., de havenstad van Raja Ampat. Met de vrouwen en kinderen hebben we met een leuk clubje armbanden en kettingen gemaakt. Er kwamen vanzelf een paar mannen bij die met vlechten ook mooie armbandjes maakten.

Het project is aan de overkant van het water een 10 minuutjes varen . Charles vertelt het dorp dat het de mogelijkheid tot toerisme heeft. Er zijn schildpadden een mooi strand en waarschijnlijk ook mooie vogels. Na een bezoek van het project hebben we, er dichtbij, een tochtje over een rivier gemaakt en bij een kleine nederzetting wat gegeten en gezwommen. Donderdagavond is een gedeelte van de materialen binnengekomen, de rest komt zaterdag maar starten kan nog niet omdat het constructiehout nog niet klaar is.

Vrijdag vroeg in de morgen om half zes zijn we met een sloep naar de grote haven van Raja Ampat gevaren. Een tocht van twee uur. Daarna nog met een ferry naar Sorong, ook een tocht van twee uur. Maandag zal er gestart worden met het project. We hebben er de volste vertrouwen in dat het goed komt.

Rani is de hoofd van een afdeling van toerisme op Raja Ampat. Yusup is de beheerder van het schildpadden project en voert ons project uit. Vanavond komen Charles en Rani nog langs om alles door te nemen. Het was een pittige reis maar met een mooi verhaal.

Recente berichten

Update vanuit Sawinggrai

Update vanuit Sawinggrai

In Sawinggrai, Raja Ampat, wordt er onverminderd hard gewerkt aan het voedselbos. Een zomer update van onze partners terplaatse.

Lees meer