South Pacific in Omniversum Den Haag

SouthPacific_homeVanaf dinsdag 1 juli draait de grootbeeldfilm ‘South Pacific‘, het tropisch onderwaterparadijs’ in Omniversum in Den Haag. De zomerse familiefilm over de prachtige natuur van West-Papoea is minimaal een half jaar te zien in het Haagse koepeltheater. Van een kritisch testpubliek in Omniversum kreeg de film een 8.3; het hoogste cijfer ooit. De film speelt zich af op het afgelegen West-Papoea, waar de natuur boven en onder water bloeit.

Jawi is een jonge, vrolijke eilandbewoner die zingt, ukelele speelt en oude tradities in ere houdt (bron: persbericht). Hij neemt de kijkers mee op de boot Kalabia voor een ontdekkingsreis langs de tropische eilanden, laat ons het leven onder water zien en toont wat we kunnen doen om het rif en het kwetsbare zeeleven te beschermen. West-Papoea is een magische streek waar walvishaaien, zeeschildpadden, adelaarsroggen en andere bijzondere oceaanbewoners leven. Met meer dan tweeduizend diersoorten vormt dit exotische gebied ’s werelds meest diverse ecosysteem onder water. South Pacific, het tropisch onderwaterparadijs is een positieve film over het belang van leven in balans met de oceaan.

Op het 840 m² grote scherm van Omniversum – uitgerust met 36 luidsprekers, zeskanaals digitaal geluid en zes subwoofers voor voelbaar lage tonen – niet alleen een adembenemende, maar ook een inspirerende ervaring. De regisseurs van ‘South Pacific, het tropisch onderwaterparadijs’ zijn Stephen Judson ( Everest, The Alps ) en Greg MacGillivray ( The Living Sea, Dolphins), die twee keer werd genomineerd voor een Oscar. De soundtrack is van Steve Wood ( The Living Sea, Dolphins).

Kijk hier voor de officiële trailer

Recente berichten

Papoea Solidariteitsdag 2022

Papoea Solidariteitsdag 2022

Deze Papoea Solidariteitsdag zijn Papoeavrouwen aan het woord. Zij vertellen over de impact van de vernietiging van hun bossen op hun levens en dat van hun gezin. Daarnaast bekijken we het probleem van ontbossing op provinciaal en internationaal niveau. En we kijken naar het directe verband tussen milieuvernietiging en klimaatverandering als oorzaak van structureel geweld tegen Papoeavrouwen.

Lees meer
Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Kom meer te weten over Papoea en laat je meenemen in het aangrijpende levensverhaal van Corry Ap. Een papoeadame die trouwde met de ‘Bob Marley’ van Papoea, met hem een gezin stichtte, maar uiteindelijk haar man in de gevangenis moest achterlaten en met hun jonge kinderen het land moest ontvluchten. Een verhaal over liefde achter tralies en een bijzonder lied..

Lees meer