SEFA groep 2017 – watervoorzieningen

Onderzoek naar watervoorzieningen

Studenten van de Study Association for Economics and Business (SEFA) van de University of Amsterdam pakken voor de 2e keer een project op. Onlangs publiceerden we op onze website het eindresultaat van de groep uit 2016: een verkenning naar de haalbaarheid van cacaoplantages.

Nu is een tweede groep studenten aanwezig in West Papua. Zij doen onderzoek naar watervoorzieningen. De SDSP heeft contact met twee organisaties die oplossingen bieden voor irrigatie en voor het verkrijgen van schoon water voor afgelegen gebieden. Ondanks het vochtige klimaat, is schoon water nog steeds lastig om voorhanden te hebben. De studenten gaan samen met adviseur Bert Mulder op onderzoek uit wat de beste methoden zijn voor schoon water. Ze gaan onder andere op bezoek bij de eerdere waterprojecten van de SDSP, zodat de diverse oplossingen goed vergeleken kunnen worden met elkaar. Ook spreken zij met diverse stakeholders en overheidsfunctionarissen, zoals de gouverneur.

Recente berichten

Aftrap voedselbos Villanova

Aftrap voedselbos Villanova

OP het terrein van SMK Villanova in Manokwari, realiseert de SDSP i.s.m. The Tree Party en RVO Nederland een voedselbos van 3 hectare. Het doel is de school te versterken in zijn eigen voedselvoorziening onder het motto ‘ieder kind elke dag een stuk vers fruit’.

Lees meer
In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

Op 8 mei 2023 overleed Pater Anton Tromp in zijn geliefde West-Papoea waar hij sinds 1970 woonde. Zijn pastoraal werk ging hand in hand met projecten voor onderwijs en gezondheidszorg. De SDSP werkte vanaf het prille begin al met de pater en het bisdom samen. Met zijn overlijden eindigt een structurele, fijne en duurzame samenwerking van 28 jaar.

Lees meer