SEFA groep 2017 – watervoorzieningen

Onderzoek naar watervoorzieningen

Studenten van de Study Association for Economics and Business (SEFA) van de University of Amsterdam pakken voor de 2e keer een project op. Onlangs publiceerden we op onze website het eindresultaat van de groep uit 2016: een verkenning naar de haalbaarheid van cacaoplantages.

Nu is een tweede groep studenten aanwezig in West Papua. Zij doen onderzoek naar watervoorzieningen. De SDSP heeft contact met twee organisaties die oplossingen bieden voor irrigatie en voor het verkrijgen van schoon water voor afgelegen gebieden. Ondanks het vochtige klimaat, is schoon water nog steeds lastig om voorhanden te hebben. De studenten gaan samen met adviseur Bert Mulder op onderzoek uit wat de beste methoden zijn voor schoon water. Ze gaan onder andere op bezoek bij de eerdere waterprojecten van de SDSP, zodat de diverse oplossingen goed vergeleken kunnen worden met elkaar. Ook spreken zij met diverse stakeholders en overheidsfunctionarissen, zoals de gouverneur.

Recente berichten

Update vanuit Sawinggrai

Update vanuit Sawinggrai

In Sawinggrai, Raja Ampat, wordt er onverminderd hard gewerkt aan het voedselbos. Een zomer update van onze partners terplaatse.

Lees meer