SEFA groep 2017 – watervoorzieningen

Onderzoek naar watervoorzieningen

Studenten van de Study Association for Economics and Business (SEFA) van de University of Amsterdam pakken voor de 2e keer een project op. Onlangs publiceerden we op onze website het eindresultaat van de groep uit 2016: een verkenning naar de haalbaarheid van cacaoplantages.

Nu is een tweede groep studenten aanwezig in West Papua. Zij doen onderzoek naar watervoorzieningen. De SDSP heeft contact met twee organisaties die oplossingen bieden voor irrigatie en voor het verkrijgen van schoon water voor afgelegen gebieden. Ondanks het vochtige klimaat, is schoon water nog steeds lastig om voorhanden te hebben. De studenten gaan samen met adviseur Bert Mulder op onderzoek uit wat de beste methoden zijn voor schoon water. Ze gaan onder andere op bezoek bij de eerdere waterprojecten van de SDSP, zodat de diverse oplossingen goed vergeleken kunnen worden met elkaar. Ook spreken zij met diverse stakeholders en overheidsfunctionarissen, zoals de gouverneur.

Recente berichten

Fondsenwerving voedselbosproject

Fondsenwerving voedselbosproject

De fondsenwerving voor het voedselbosproject is in volle gang. In dit kader hebben we een video pitch gegeven bij de Contribute Foundation. Met een mooi resultaat!

Lees meer
Pitch voedselbosproject

Pitch voedselbosproject

Met het pilotproject in Sawinggrai hebben we al prachtige resultaten mogen boeken die veel beloven voor de toekomst. Een goede basis om op door te pakken, zoals we in deze video pitch duidelijk proberen te maken.

Lees meer
Mooie toeristische initiatieven

Mooie toeristische initiatieven

We kijken met optimisme vooruit naar 2021 waarin het duurzaam toerisme in West-Papoea hopelijk weer aantrekt. De lokale gidsen zijn ‘on a roll’ en onze ecotoeristische partner Travel Papua werkt aan de bouw van een surfschool en guesthouse welke werkgelegenheid moeten gaan bieden aan de lokale bevolking. Mooie initiatieven genoeg!

Lees meer