SEFA groep 2017 – watervoorzieningen

Onderzoek naar watervoorzieningen

Studenten van de Study Association for Economics and Business (SEFA) van de University of Amsterdam pakken voor de 2e keer een project op. Onlangs publiceerden we op onze website het eindresultaat van de groep uit 2016: een verkenning naar de haalbaarheid van cacaoplantages.

Nu is een tweede groep studenten aanwezig in West Papua. Zij doen onderzoek naar watervoorzieningen. De SDSP heeft contact met twee organisaties die oplossingen bieden voor irrigatie en voor het verkrijgen van schoon water voor afgelegen gebieden. Ondanks het vochtige klimaat, is schoon water nog steeds lastig om voorhanden te hebben. De studenten gaan samen met adviseur Bert Mulder op onderzoek uit wat de beste methoden zijn voor schoon water. Ze gaan onder andere op bezoek bij de eerdere waterprojecten van de SDSP, zodat de diverse oplossingen goed vergeleken kunnen worden met elkaar. Ook spreken zij met diverse stakeholders en overheidsfunctionarissen, zoals de gouverneur.

Recente berichten

Papoea Solidariteitsdag 2022

Papoea Solidariteitsdag 2022

Deze Papoea Solidariteitsdag zijn Papoeavrouwen aan het woord. Zij vertellen over de impact van de vernietiging van hun bossen op hun levens en dat van hun gezin. Daarnaast bekijken we het probleem van ontbossing op provinciaal en internationaal niveau. En we kijken naar het directe verband tussen milieuvernietiging en klimaatverandering als oorzaak van structureel geweld tegen Papoeavrouwen.

Lees meer
Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Kom meer te weten over Papoea en laat je meenemen in het aangrijpende levensverhaal van Corry Ap. Een papoeadame die trouwde met de ‘Bob Marley’ van Papoea, met hem een gezin stichtte, maar uiteindelijk haar man in de gevangenis moest achterlaten en met hun jonge kinderen het land moest ontvluchten. Een verhaal over liefde achter tralies en een bijzonder lied..

Lees meer