SEFA 2018 | A Holistic Solution to Papua’s Plastic Pollution

Tweede rapport SEFA / IDP groep 2018

Het rapport ‘A Holistic Solution to Papua’s Plastic Pollution’ is opgeleverd door de SEFA groep 2018. Een mooie bijdrage aan ons integrale plan, waarbij we duurzame economische initiatieven -liefst van grote Nederlandse bedrijven- naar Papoea willen brengen.

Bekijk het rapport A Holistic Solution for Papuas Plastic Pollution (pdf, opent in nieuw tabblad) en/of lees meer achtergronden op deze website.

We can not direct the wind, but we can adjust the sails.

Over de samenwerking met SEFA

Voor de derde maal op rij hebben het International Development Project van de studievereniging Study Association for Economis and Business – SEFA (Universiteit van Amsterdam) en de SDSP een samenwerking. Dit jaar ging een team van 5 studenten naar Papoea. Deze groep (bestaande uit Thérèse van Woerkom, Eline van Oostveen, Giulia Chiarelli, Thierry Belt en Thierry Wong) deed onderzoek naar de beste oplossingen voor de plastic problematiek in West Papua.  

Lees meer over het SEFA project 2018.

De studenten werden in 2016 voorgegaan door de eerste groep SEFA studenten. Deze groep deed onderzoek naar de haalbaarheid van cacaoplantages in West Papua.

In 2017 was het de beurt aan de tweede groep SEFA studenten. Zij hebben zich verdiept in het vinden van duurzame watermanagement oplossingen in West Papua en leverden het rapport ‘A Ripple Effect on Sustainable Water Management in West Papua’ op.

Over Keep Papua Clean

We willen lesprogramma’s milieueducatie ondersteunen op scholen in de regio West Papua met als doel bewustwording van de gevaren van plastic en afval. In samenwerking met onze counterparts: de lokale stichtingen Papua Maju (Sorong) en afdeling Sobat Bumi (Manokwari) willen we de lesprogramma’s binnen 3 jaar hebben gerealiseerd op alle basisscholen in Manokwari en Sorong. We zijn reeds begonnen met een pilot op 2 scholen in Manokwari.

SDSP werkt langs 3 sporen aan het plastic en afvalprobleem in West Papua: educatie; verwerking van afval en beïnvloeding van overheidsbeleid.

Lees meer over het project Keep Papua Clean

Lees het Keep Papua Clean projectplan (pdf, 2MB, opent in nieuw tabblad)

Recente berichten

Update vanuit Sawinggrai

Update vanuit Sawinggrai

In Sawinggrai, Raja Ampat, wordt er onverminderd hard gewerkt aan het voedselbos. Een zomer update van onze partners terplaatse.

Lees meer