Antwan van Ooijen

Antwan van Ooijen Werkgroep gezondheidszorg. Antwan werkt als manager in de gezondheidszorg. Hij is kinderverpleegkundige en gezondheidswetenschapper (beleid en management in de gezondheidszorg). In 2003 reisde hij samen met twee andere verpleegkundigen voor de eerste keer af naar Papua om een pilot project “moeder en kindzorg” te starten op het eiland Gam in de Raja […]

Antwan van Ooijen

Werkgroep gezondheidszorg.

Antwan werkt als manager in de gezondheidszorg. Hij is kinderverpleegkundige en gezondheidswetenschapper (beleid en management in de gezondheidszorg). In 2003 reisde hij samen met twee andere verpleegkundigen voor de eerste keer af naar Papua om een pilot project “moeder en kindzorg” te starten op het eiland Gam in de Raja Ampat. Na een succesvolle pilot bleef hij actief lid als voorzitter van de projectgroep gezondheidszorg.

In 2005 bezocht hij het project om de voortgang te evalueren en de HIV/Aids problematiek rondom Sorong in kaart te brengen. Daarna bleef hij vanuit Nederland nieuwe vrijwilligers voorbereiden en op afstand begeleiden bij hun werkzaamheden. Onderzoek naar kindersterfte is een belangrijk onderdeel daarvan.  Van 2011 tot 2016 was Antwan binnen het bestuur portefeuille houder van het onderdeel gezondheidszorg.