SDSP steunt gidsen in het Arfakgebergte

j

17 nov, 2014

DSCN7362 - EditedDe SDSP helpt gidsen in het Arfakgebergte zich verder te ontwikkelen. Voor hen heeft zij daarom twee verrekijkers, een camera en een aantal exemplaren van ‘Birds of New Guinea’ aangeschaft.

 

Met de verrekijkers wordt het voor de gidsen eenvoudiger om vogels te identificeren. En mochten ze twijfelen over welke vogel ze in het vizier hebben, dan kunnen ze de vogel snel terugvinden in het handzame ‘Birds of New Guinea’. In deze gids staan op handige verzamelplaten per vogelsoort alle exemplaren afgebeeld.

 

Om het gebied te promoten, is het belangrijk dat de gidsen fotomateriaal verzamelen. Met de camera die ze nu hebben, zijn ze in staat het kleinste vogeltje in de hoogste boom vast te leggen. Op diverse websites en blogs kunnen ze de afbeeldingen gebruiken om toeristen te informeren over de prachtige natuur in het gebied.

 

De aangeschafte materialen zijn voor vele gidsen in het Arfakgebergte beschikbaar. Met de gegeven steun, hoopt de SDSP hun vogelkennis te vergroten en ze verder op weg te helpen om het prachtige Arfakgebergte nog beter op de kaart te zetten.

 

v.l.n.r. Jos, docent Antonius Palintin, Deki Kadakolo, docent Marjan Bato, Michael, Talia en Wally

Recente berichten

Aftrap voedselbos Villanova

Aftrap voedselbos Villanova

OP het terrein van SMK Villanova in Manokwari, realiseert de SDSP i.s.m. The Tree Party en RVO Nederland een voedselbos van 3 hectare. Het doel is de school te versterken in zijn eigen voedselvoorziening onder het motto ‘ieder kind elke dag een stuk vers fruit’.

Lees meer
In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

Op 8 mei 2023 overleed Pater Anton Tromp in zijn geliefde West-Papoea waar hij sinds 1970 woonde. Zijn pastoraal werk ging hand in hand met projecten voor onderwijs en gezondheidszorg. De SDSP werkte vanaf het prille begin al met de pater en het bisdom samen. Met zijn overlijden eindigt een structurele, fijne en duurzame samenwerking van 28 jaar.

Lees meer