SDSP steunt gidsen in het Arfakgebergte

j

17 nov, 2014

DSCN7362 - EditedDe SDSP helpt gidsen in het Arfakgebergte zich verder te ontwikkelen. Voor hen heeft zij daarom twee verrekijkers, een camera en een aantal exemplaren van ‘Birds of New Guinea’ aangeschaft.

 

Met de verrekijkers wordt het voor de gidsen eenvoudiger om vogels te identificeren. En mochten ze twijfelen over welke vogel ze in het vizier hebben, dan kunnen ze de vogel snel terugvinden in het handzame ‘Birds of New Guinea’. In deze gids staan op handige verzamelplaten per vogelsoort alle exemplaren afgebeeld.

 

Om het gebied te promoten, is het belangrijk dat de gidsen fotomateriaal verzamelen. Met de camera die ze nu hebben, zijn ze in staat het kleinste vogeltje in de hoogste boom vast te leggen. Op diverse websites en blogs kunnen ze de afbeeldingen gebruiken om toeristen te informeren over de prachtige natuur in het gebied.

 

De aangeschafte materialen zijn voor vele gidsen in het Arfakgebergte beschikbaar. Met de gegeven steun, hoopt de SDSP hun vogelkennis te vergroten en ze verder op weg te helpen om het prachtige Arfakgebergte nog beter op de kaart te zetten.

 

v.l.n.r. Jos, docent Antonius Palintin, Deki Kadakolo, docent Marjan Bato, Michael, Talia en Wally

Recente berichten

Report on Sustainable Forest Management in Sawinggrai – SEFA

Report on Sustainable Forest Management in Sawinggrai – SEFA

Following several successful cooperations in the past few years, this year’s International Development Project is collaborating with Stichting Duurzame Samenleving Papua Barat (SDSP) once again. This time their research and reports focuses on the subject of Sustainable Forest Management in Sawinggrai, West Papua.

Lees meer