SDSP steunt gidsen in het Arfakgebergte

j

17 nov, 2014

DSCN7362 - EditedDe SDSP helpt gidsen in het Arfakgebergte zich verder te ontwikkelen. Voor hen heeft zij daarom twee verrekijkers, een camera en een aantal exemplaren van ‘Birds of New Guinea’ aangeschaft.

 

Met de verrekijkers wordt het voor de gidsen eenvoudiger om vogels te identificeren. En mochten ze twijfelen over welke vogel ze in het vizier hebben, dan kunnen ze de vogel snel terugvinden in het handzame ‘Birds of New Guinea’. In deze gids staan op handige verzamelplaten per vogelsoort alle exemplaren afgebeeld.

 

Om het gebied te promoten, is het belangrijk dat de gidsen fotomateriaal verzamelen. Met de camera die ze nu hebben, zijn ze in staat het kleinste vogeltje in de hoogste boom vast te leggen. Op diverse websites en blogs kunnen ze de afbeeldingen gebruiken om toeristen te informeren over de prachtige natuur in het gebied.

 

De aangeschafte materialen zijn voor vele gidsen in het Arfakgebergte beschikbaar. Met de gegeven steun, hoopt de SDSP hun vogelkennis te vergroten en ze verder op weg te helpen om het prachtige Arfakgebergte nog beter op de kaart te zetten.

 

v.l.n.r. Jos, docent Antonius Palintin, Deki Kadakolo, docent Marjan Bato, Michael, Talia en Wally

Recente berichten

Papoea Solidariteitsdag 2022

Papoea Solidariteitsdag 2022

Deze Papoea Solidariteitsdag zijn Papoeavrouwen aan het woord. Zij vertellen over de impact van de vernietiging van hun bossen op hun levens en dat van hun gezin. Daarnaast bekijken we het probleem van ontbossing op provinciaal en internationaal niveau. En we kijken naar het directe verband tussen milieuvernietiging en klimaatverandering als oorzaak van structureel geweld tegen Papoeavrouwen.

Lees meer
Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Kom meer te weten over Papoea en laat je meenemen in het aangrijpende levensverhaal van Corry Ap. Een papoeadame die trouwde met de ‘Bob Marley’ van Papoea, met hem een gezin stichtte, maar uiteindelijk haar man in de gevangenis moest achterlaten en met hun jonge kinderen het land moest ontvluchten. Een verhaal over liefde achter tralies en een bijzonder lied..

Lees meer