SDSP komt naar je toe!

j

23 aug, 2017

De SDSP heeft de afgelopen periode acte de préséance gegeven tijdens meerdere evenementen:

Papoea Solidariteitsdag 2017 

Op 4 februari vond de Papoea Solidariteitsdag 2017 plaats in Amersfoort. Het thema was ‘Zingen om te (over)leven in Papua: Als wij niet zingen zullen wij zeker sterven”. Keynote sprekers waren onder meer Ferry Marisan, Siegfried Zöllner en Ibrahim Peyonen .

Benefietavond Wolfert College

Op 4 februari was ook de benefietavond van het Wolfert College: Scholieren, leraren en vele geïnteresseerden kwamen bij elkaar om geld in te zamelen voor het project dat de scholieren in Papua gingen bezoeken. Op de website van het Wolfter Tweetalig en op de Facebookpagina van de SDSP staat fotomateriaal.

Pasar Malam Rumah Kita

Op 17 juni stonden Wally en Coby Vreede op de Pasar Malam 2017 van Rumah Kita, Zinzia zorggroep in Wageningen. Ze hadden daar een hele mooie grote kraam. De verkoop van alle spullen kwam ten goede aan de waterprojecten van de SDSP.

Pub-quiz stichting Het Goede Doel

Op 29 juni was de Pub-quiz van Stichting het Goede Doel in Apeldoorn. De SDSP is bij deze stichting aangesloten, en samen met andere stichtingen worden door het jaar heen diverse activiteiten georganiseerd. Vrijwilligers Adriënne Klimmert en Rob Vlug waren van de partij.

Pasar Malam Dordrecht

Op 13 augustus stonden Wally en Coby Vreede in Dordrecht op de Pasar Malam. Ook deze keer komt de opbrengst ten goede aan SDSP waterprojecten.

Aanstaande evenementen:

Op zondag 17 september a.s. zullen wij met een delegatie van de SDSP weer acte de présence geven op Pasar Molen; een gezellige markt met geuren, kleuren en klanken uit de Molukken en West-Papua. Een pasar in kampung-stijl op het erf van Molen De Ster in Utrecht.

Recente berichten

Papoea Solidariteitsdag 2022

Papoea Solidariteitsdag 2022

Deze Papoea Solidariteitsdag zijn Papoeavrouwen aan het woord. Zij vertellen over de impact van de vernietiging van hun bossen op hun levens en dat van hun gezin. Daarnaast bekijken we het probleem van ontbossing op provinciaal en internationaal niveau. En we kijken naar het directe verband tussen milieuvernietiging en klimaatverandering als oorzaak van structureel geweld tegen Papoeavrouwen.

Lees meer
Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Kom meer te weten over Papoea en laat je meenemen in het aangrijpende levensverhaal van Corry Ap. Een papoeadame die trouwde met de ‘Bob Marley’ van Papoea, met hem een gezin stichtte, maar uiteindelijk haar man in de gevangenis moest achterlaten en met hun jonge kinderen het land moest ontvluchten. Een verhaal over liefde achter tralies en een bijzonder lied..

Lees meer