SDSP in het land

j

17 jul, 2016

De SDSP komt naar je toe!

De SDSP heeft de afgelopen periode acte de présance gegeven tijdens twee evenementen. Beide evenementen zijn ook door de SDSP gesponsord.

Papoea Solidariteitsdag 2016

Op 6 februari vond de Papoea Solidariteitsdag 2016 plaats in Amersfoort.  Het thema was ‘Menswaardig Samenleven in Papoea’. Keynote sprekers waren onder meer was ds Abraham Unggirwalo, predikant van de Betlehem gemeente van de GKI-TP in Wamena en voorzitter van de Gemeenschap van Kerken van Jayawijaya. Hij begeleidt daar onder andere het project met straatfkinderen. Ook sprak Norman Voss van het West-Papua Netzwerk over het onlangs verschenen mensenrechtenrapport van de International Coalition for Papua, en Leonie Tanggahma over internationale ontwikkelingen en vertegenwoordigers van hulporganisaties.

Seminar Transforming Our World

Op 10 maart organiseerden de International Lawyers For West Papua (ILWP) het seminar: ‘Transforming Our World – UN Goals for West Papua’. In september 2015 werden de 17 nieuwe lange termijn doelen voor duurzame ontwikkeling aangenomen door de lidstaten van de Verenigde Naties (VN). Deze Sustainable Development Goals (SDG) moeten de komende 15 jaar wereldwijd een einde maken aan armoede, ongelijkheid en problemen rond klimaatverandering. De grote vraag is natuurlijk: Gaan deze doelen ook voor Papua richtinggevend zijn.  Met name op het gebied van mensenrechten is dat nog maar de vraag, zoals de diverse experts tijdens het seminar aantoonden.

Veiling

Op 28 juni werd door Veilinggebouw De Zwaan in Amsterdam een veilig georganiseerd met diverse artefacten uit West Papua: Schilden, boombasten en andere kunst werd geveild voor het onderzoeksproject van de SEFA-studenten uit Amsterdam. We hopen dat in de 2e helft van dit jaar opnieuw een veiling kan worden uitgeschreven ten behoeve van onze projecten in de Vogelkop.

Pasar Molen

Op 2 juli stonden onze vrijwilligers Jettie en Rufus op de Pasar Molen in Utrecht: een gezellige markt met geuren, kleuren en klanken uit de Molukken en West-Papua. Terwijl de molenwieken draaiden en de molenaars binnen ambachtelijk aan het werk zijn, waaide op het molenerf een tropische wind!

Recente berichten

In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

Op 8 mei 2023 overleed Pater Anton Tromp in zijn geliefde West-Papoea waar hij sinds 1970 woonde. Zijn pastoraal werk ging hand in hand met projecten voor onderwijs en gezondheidszorg. De SDSP werkte vanaf het prille begin al met de pater en het bisdom samen. Met zijn overlijden eindigt een structurele, fijne en duurzame samenwerking van 28 jaar.

Lees meer
Report on Sustainable Forest Management in Sawinggrai – SEFA

Report on Sustainable Forest Management in Sawinggrai – SEFA

Following several successful cooperations in the past few years, this year’s International Development Project is collaborating with Stichting Duurzame Samenleving Papua Barat (SDSP) once again. This time their research and reports focuses on the subject of Sustainable Forest Management in Sawinggrai, West Papua.

Lees meer