SDSP in het land

j

17 jul, 2016

De SDSP komt naar je toe!

De SDSP heeft de afgelopen periode acte de présance gegeven tijdens twee evenementen. Beide evenementen zijn ook door de SDSP gesponsord.

Papoea Solidariteitsdag 2016

Op 6 februari vond de Papoea Solidariteitsdag 2016 plaats in Amersfoort.  Het thema was ‘Menswaardig Samenleven in Papoea’. Keynote sprekers waren onder meer was ds Abraham Unggirwalo, predikant van de Betlehem gemeente van de GKI-TP in Wamena en voorzitter van de Gemeenschap van Kerken van Jayawijaya. Hij begeleidt daar onder andere het project met straatfkinderen. Ook sprak Norman Voss van het West-Papua Netzwerk over het onlangs verschenen mensenrechtenrapport van de International Coalition for Papua, en Leonie Tanggahma over internationale ontwikkelingen en vertegenwoordigers van hulporganisaties.

Seminar Transforming Our World

Op 10 maart organiseerden de International Lawyers For West Papua (ILWP) het seminar: ‘Transforming Our World – UN Goals for West Papua’. In september 2015 werden de 17 nieuwe lange termijn doelen voor duurzame ontwikkeling aangenomen door de lidstaten van de Verenigde Naties (VN). Deze Sustainable Development Goals (SDG) moeten de komende 15 jaar wereldwijd een einde maken aan armoede, ongelijkheid en problemen rond klimaatverandering. De grote vraag is natuurlijk: Gaan deze doelen ook voor Papua richtinggevend zijn.  Met name op het gebied van mensenrechten is dat nog maar de vraag, zoals de diverse experts tijdens het seminar aantoonden.

Veiling

Op 28 juni werd door Veilinggebouw De Zwaan in Amsterdam een veilig georganiseerd met diverse artefacten uit West Papua: Schilden, boombasten en andere kunst werd geveild voor het onderzoeksproject van de SEFA-studenten uit Amsterdam. We hopen dat in de 2e helft van dit jaar opnieuw een veiling kan worden uitgeschreven ten behoeve van onze projecten in de Vogelkop.

Pasar Molen

Op 2 juli stonden onze vrijwilligers Jettie en Rufus op de Pasar Molen in Utrecht: een gezellige markt met geuren, kleuren en klanken uit de Molukken en West-Papua. Terwijl de molenwieken draaiden en de molenaars binnen ambachtelijk aan het werk zijn, waaide op het molenerf een tropische wind!

Recente berichten

Papoea Solidariteitsdag 2022

Papoea Solidariteitsdag 2022

Deze Papoea Solidariteitsdag zijn Papoeavrouwen aan het woord. Zij vertellen over de impact van de vernietiging van hun bossen op hun levens en dat van hun gezin. Daarnaast bekijken we het probleem van ontbossing op provinciaal en internationaal niveau. En we kijken naar het directe verband tussen milieuvernietiging en klimaatverandering als oorzaak van structureel geweld tegen Papoeavrouwen.

Lees meer
Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Kom meer te weten over Papoea en laat je meenemen in het aangrijpende levensverhaal van Corry Ap. Een papoeadame die trouwde met de ‘Bob Marley’ van Papoea, met hem een gezin stichtte, maar uiteindelijk haar man in de gevangenis moest achterlaten en met hun jonge kinderen het land moest ontvluchten. Een verhaal over liefde achter tralies en een bijzonder lied..

Lees meer