SDSP in het land

j

17 jul, 2016

De SDSP komt naar je toe!

De SDSP heeft de afgelopen periode acte de présance gegeven tijdens twee evenementen. Beide evenementen zijn ook door de SDSP gesponsord.

Papoea Solidariteitsdag 2016

Op 6 februari vond de Papoea Solidariteitsdag 2016 plaats in Amersfoort.  Het thema was ‘Menswaardig Samenleven in Papoea’. Keynote sprekers waren onder meer was ds Abraham Unggirwalo, predikant van de Betlehem gemeente van de GKI-TP in Wamena en voorzitter van de Gemeenschap van Kerken van Jayawijaya. Hij begeleidt daar onder andere het project met straatfkinderen. Ook sprak Norman Voss van het West-Papua Netzwerk over het onlangs verschenen mensenrechtenrapport van de International Coalition for Papua, en Leonie Tanggahma over internationale ontwikkelingen en vertegenwoordigers van hulporganisaties.

Seminar Transforming Our World

Op 10 maart organiseerden de International Lawyers For West Papua (ILWP) het seminar: ‘Transforming Our World – UN Goals for West Papua’. In september 2015 werden de 17 nieuwe lange termijn doelen voor duurzame ontwikkeling aangenomen door de lidstaten van de Verenigde Naties (VN). Deze Sustainable Development Goals (SDG) moeten de komende 15 jaar wereldwijd een einde maken aan armoede, ongelijkheid en problemen rond klimaatverandering. De grote vraag is natuurlijk: Gaan deze doelen ook voor Papua richtinggevend zijn.  Met name op het gebied van mensenrechten is dat nog maar de vraag, zoals de diverse experts tijdens het seminar aantoonden.

Veiling

Op 28 juni werd door Veilinggebouw De Zwaan in Amsterdam een veilig georganiseerd met diverse artefacten uit West Papua: Schilden, boombasten en andere kunst werd geveild voor het onderzoeksproject van de SEFA-studenten uit Amsterdam. We hopen dat in de 2e helft van dit jaar opnieuw een veiling kan worden uitgeschreven ten behoeve van onze projecten in de Vogelkop.

Pasar Molen

Op 2 juli stonden onze vrijwilligers Jettie en Rufus op de Pasar Molen in Utrecht: een gezellige markt met geuren, kleuren en klanken uit de Molukken en West-Papua. Terwijl de molenwieken draaiden en de molenaars binnen ambachtelijk aan het werk zijn, waaide op het molenerf een tropische wind!

Recente berichten

Fondsenwerving voedselbosproject

Fondsenwerving voedselbosproject

De fondsenwerving voor het voedselbosproject is in volle gang. In dit kader hebben we een video pitch gegeven bij de Contribute Foundation. Met een mooi resultaat!

Lees meer
Pitch voedselbosproject

Pitch voedselbosproject

Met het pilotproject in Sawinggrai hebben we al prachtige resultaten mogen boeken die veel beloven voor de toekomst. Een goede basis om op door te pakken, zoals we in deze video pitch duidelijk proberen te maken.

Lees meer
Mooie toeristische initiatieven

Mooie toeristische initiatieven

We kijken met optimisme vooruit naar 2021 waarin het duurzaam toerisme in West-Papoea hopelijk weer aantrekt. De lokale gidsen zijn ‘on a roll’ en onze ecotoeristische partner Travel Papua werkt aan de bouw van een surfschool en guesthouse welke werkgelegenheid moeten gaan bieden aan de lokale bevolking. Mooie initiatieven genoeg!

Lees meer