Schilderen met kinderen en patiënten

j

30 mei, 2005

Creatief aan de gang

In het verlengde van het speerpuntproject ‘Moeder-en-kindzorg’ van de SDSP is onze vrijwilligster Anne Plokaar in West-Papoea geweest. Zij bezocht de steden Sorong en Manokwari om met kinderen, aids-patiënten en lepra-patiënten te schilderen. Anne bezocht onder meer het moeder-en-kindzorg project van de SDSP en Yayasan Kobe Oser op het eiland Gam. Samen met de kinderen heeft ze schilderijen en tekeningen gemaakt met als doel om creatief met de kinderen aan het werk te zijn. Dit is aanvullend op de (beperkte) mogelijkheden die zij hebben op het lokale schooltje. Daarnaast is een deel van de tekeningen mee naar Nederland genomen voor exposities en fondsenwerving.

Schilderen met de kinderen

In de stad Sorong bezocht Anne diverse scholen en tehuizen, waaronder het door de SDSP gesponsorde Kamma-tehuis voor meisjes. Ook daar heeft ze lessen verzorgd en is ze met de groep meisjes aan het werk gegaan.

In Sorong is de ziekte lepra nog steeds aanwezig. Voor deze lepra-patiënten heeft Anne workshops gehouden. Naast creatieve therapie voor de patienten was ook aandacht voor de (vaak) erbarmelijke omstandigheden waarin deze patiënten zich bevinden. In veel gevallen worden deze patiënten uitgestoten uit de familiekring en hebben geen bronnen van inkomsten meer.

Recente berichten

Update vanuit Sawinggrai

Update vanuit Sawinggrai

In Sawinggrai, Raja Ampat, wordt er onverminderd hard gewerkt aan het voedselbos. Een zomer update van onze partners terplaatse.

Lees meer