Samenwerking afvalverwerking

Achter de schermen wordt er bij de SDSP door de leden van de SDSP werkgroep ‘Afval’ hard door gewerkt aan diverse initiatieven; daarover binnenkort meer!

Ook wordt er gezocht naar samenwerking met gelijkgestemde organisaties en initiatieven. Eén van onze samenwerkingspartners is ‘Green Moluccas’ (inmiddels verder gegaan onder de naam Happy Green Islandsredactie). We delen dezelfde zienswijze.

Happy Green Islands wil bijdragen aan een duurzamer leven op de Molukken – en kleinere en afgelegen eilanden – met vrede, welvaart en een schoon milieu als leidende indicatoren. Om samenhang in deze complexe werkelijkheid niet uit het oog te verliezen, werkt Happy Green Islands samen met gelijkgestemde partners in het Oosten van Indonesië. We leren, inspireren, wisselen nieuwe inzichten en ideeën uit.

En zo is het maar net. Samen werken we aan verbetering!

Recente berichten

Papoea Solidariteitsdag 2022

Papoea Solidariteitsdag 2022

Deze Papoea Solidariteitsdag zijn Papoeavrouwen aan het woord. Zij vertellen over de impact van de vernietiging van hun bossen op hun levens en dat van hun gezin. Daarnaast bekijken we het probleem van ontbossing op provinciaal en internationaal niveau. En we kijken naar het directe verband tussen milieuvernietiging en klimaatverandering als oorzaak van structureel geweld tegen Papoeavrouwen.

Lees meer
Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Kom meer te weten over Papoea en laat je meenemen in het aangrijpende levensverhaal van Corry Ap. Een papoeadame die trouwde met de ‘Bob Marley’ van Papoea, met hem een gezin stichtte, maar uiteindelijk haar man in de gevangenis moest achterlaten en met hun jonge kinderen het land moest ontvluchten. Een verhaal over liefde achter tralies en een bijzonder lied..

Lees meer