Samenwerking afvalverwerking

Achter de schermen wordt er bij de SDSP door de leden van de SDSP werkgroep ‘Afval’ hard door gewerkt aan diverse initiatieven; daarover binnenkort meer!

Ook wordt er gezocht naar samenwerking met gelijkgestemde organisaties en initiatieven. Eén van onze samenwerkingspartners is ‘Green Moluccas’ (inmiddels verder gegaan onder de naam Happy Green Islandsredactie). We delen dezelfde zienswijze.

Happy Green Islands wil bijdragen aan een duurzamer leven op de Molukken – en kleinere en afgelegen eilanden – met vrede, welvaart en een schoon milieu als leidende indicatoren. Om samenhang in deze complexe werkelijkheid niet uit het oog te verliezen, werkt Happy Green Islands samen met gelijkgestemde partners in het Oosten van Indonesië. We leren, inspireren, wisselen nieuwe inzichten en ideeën uit.

En zo is het maar net. Samen werken we aan verbetering!

Recente berichten

In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

Op 8 mei 2023 overleed Pater Anton Tromp in zijn geliefde West-Papoea waar hij sinds 1970 woonde. Zijn pastoraal werk ging hand in hand met projecten voor onderwijs en gezondheidszorg. De SDSP werkte vanaf het prille begin al met de pater en het bisdom samen. Met zijn overlijden eindigt een structurele, fijne en duurzame samenwerking van 28 jaar.

Lees meer
Report on Sustainable Forest Management in Sawinggrai – SEFA

Report on Sustainable Forest Management in Sawinggrai – SEFA

Following several successful cooperations in the past few years, this year’s International Development Project is collaborating with Stichting Duurzame Samenleving Papua Barat (SDSP) once again. This time their research and reports focuses on the subject of Sustainable Forest Management in Sawinggrai, West Papua.

Lees meer