Samenwerking afvalverwerking

Achter de schermen wordt er bij de SDSP door de leden van de SDSP werkgroep ‘Afval’ hard door gewerkt aan diverse initiatieven; daarover binnenkort meer!

Ook wordt er gezocht naar samenwerking met gelijkgestemde organisaties en initiatieven. Eén van onze samenwerkingspartners is ‘Green Moluccas’ (inmiddels verder gegaan onder de naam Happy Green Islandsredactie). We delen dezelfde zienswijze.

Happy Green Islands wil bijdragen aan een duurzamer leven op de Molukken – en kleinere en afgelegen eilanden – met vrede, welvaart en een schoon milieu als leidende indicatoren. Om samenhang in deze complexe werkelijkheid niet uit het oog te verliezen, werkt Happy Green Islands samen met gelijkgestemde partners in het Oosten van Indonesië. We leren, inspireren, wisselen nieuwe inzichten en ideeën uit.

En zo is het maar net. Samen werken we aan verbetering!

Recente berichten

Aftrap voedselbos Villanova

Aftrap voedselbos Villanova

OP het terrein van SMK Villanova in Manokwari, realiseert de SDSP i.s.m. The Tree Party en RVO Nederland een voedselbos van 3 hectare. Het doel is de school te versterken in zijn eigen voedselvoorziening onder het motto ‘ieder kind elke dag een stuk vers fruit’.

Lees meer
In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

Op 8 mei 2023 overleed Pater Anton Tromp in zijn geliefde West-Papoea waar hij sinds 1970 woonde. Zijn pastoraal werk ging hand in hand met projecten voor onderwijs en gezondheidszorg. De SDSP werkte vanaf het prille begin al met de pater en het bisdom samen. Met zijn overlijden eindigt een structurele, fijne en duurzame samenwerking van 28 jaar.

Lees meer