Project Pasir Putih

Michael Baransano, een jonge Papoea afgestudeerd aan de Unipa Fakultas Teknik, is een klein bedrijfje (CV) gestart. Hij verzamelt plastic flessen en maakt daarvan platforms voor vissers. Hij heeft een proposal bij de Dinas Perikanan (dienst welzijn) ingediend, maar kreeg nul op rekest.

De SDSP ziet zijn project als een prachtig lokaal en duurzaam initiatief! De verhuur van de platforms, het zelfredzame karakter, de mogelijkheid ook andere mensen van zijn aanpak gebruik te laten maken en het effect op de natuur (schoon strand en gerecycled afval op Manokwari’s prachtige strand Pasir Putih) is een prima combinatie.

Onze vrijwilligers Jos, Wally en Talia hebben Michael afgelopen zomer persoonlijk ontmoet en gezien dat zijn aanpak werkt. De SDSP zal hem dan ook ondersteunen met de aanschaf van een motor voor zijn boot. Dan kan hij sneller de platforms afleveren voor de vissers en hoeft hij niet telkens de zee op te roeien. Daarmee heeft hij meer tijd over voor het opbouwen van zijn project, het voorlichten van de bewoners en het verder uitwerken en zelfvoorzienend maken van zijn initiatief.

Recente berichten

In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

Op 8 mei 2023 overleed Pater Anton Tromp in zijn geliefde West-Papoea waar hij sinds 1970 woonde. Zijn pastoraal werk ging hand in hand met projecten voor onderwijs en gezondheidszorg. De SDSP werkte vanaf het prille begin al met de pater en het bisdom samen. Met zijn overlijden eindigt een structurele, fijne en duurzame samenwerking van 28 jaar.

Lees meer
Report on Sustainable Forest Management in Sawinggrai – SEFA

Report on Sustainable Forest Management in Sawinggrai – SEFA

Following several successful cooperations in the past few years, this year’s International Development Project is collaborating with Stichting Duurzame Samenleving Papua Barat (SDSP) once again. This time their research and reports focuses on the subject of Sustainable Forest Management in Sawinggrai, West Papua.

Lees meer