Project Pasir Putih

Michael Baransano, een jonge Papoea afgestudeerd aan de Unipa Fakultas Teknik, is een klein bedrijfje (CV) gestart. Hij verzamelt plastic flessen en maakt daarvan platforms voor vissers. Hij heeft een proposal bij de Dinas Perikanan (dienst welzijn) ingediend, maar kreeg nul op rekest.

De SDSP ziet zijn project als een prachtig lokaal en duurzaam initiatief! De verhuur van de platforms, het zelfredzame karakter, de mogelijkheid ook andere mensen van zijn aanpak gebruik te laten maken en het effect op de natuur (schoon strand en gerecycled afval op Manokwari’s prachtige strand Pasir Putih) is een prima combinatie.

Onze vrijwilligers Jos, Wally en Talia hebben Michael afgelopen zomer persoonlijk ontmoet en gezien dat zijn aanpak werkt. De SDSP zal hem dan ook ondersteunen met de aanschaf van een motor voor zijn boot. Dan kan hij sneller de platforms afleveren voor de vissers en hoeft hij niet telkens de zee op te roeien. Daarmee heeft hij meer tijd over voor het opbouwen van zijn project, het voorlichten van de bewoners en het verder uitwerken en zelfvoorzienend maken van zijn initiatief.

Recente berichten

Papoea Solidariteitsdag 2022

Papoea Solidariteitsdag 2022

Deze Papoea Solidariteitsdag zijn Papoeavrouwen aan het woord. Zij vertellen over de impact van de vernietiging van hun bossen op hun levens en dat van hun gezin. Daarnaast bekijken we het probleem van ontbossing op provinciaal en internationaal niveau. En we kijken naar het directe verband tussen milieuvernietiging en klimaatverandering als oorzaak van structureel geweld tegen Papoeavrouwen.

Lees meer
Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Kom meer te weten over Papoea en laat je meenemen in het aangrijpende levensverhaal van Corry Ap. Een papoeadame die trouwde met de ‘Bob Marley’ van Papoea, met hem een gezin stichtte, maar uiteindelijk haar man in de gevangenis moest achterlaten en met hun jonge kinderen het land moest ontvluchten. Een verhaal over liefde achter tralies en een bijzonder lied..

Lees meer