Polikliniek Talitakumi

j

30 mei, 2000

Medische hulp in Sorong

In het najaar van 1999 heeft huisarts H. Kamma uit Brielle zijn praktijk beëindigd. Als dank voor zijn jarenlange inzet kreeg hij van patiënten en vrienden een geldbedrag te besteden aan een goed doel. Dokter Kamma heeft een groot deel van dit bedrag geschonken aan de polikliniek Talitakumi in Sorong, Papua Barat.

Dr. Kamma heeft zelf het initiatief genomen om deze polikliniek te steunen, nadat hij via zijn eigen contacten in Sorong en in Nederland van deze polikliniek had vernomen. Van de gift zijn goede instrumenten, apparaten en een basis voorraad medicijnen gekocht.

Deze kleine polikliniek helpt vooral de armste Papoea’s die geen geld hebben voor behandeling in de officiële polikliniek van het ziekenhuis. Ze zijn niet verzekerd. De poli ligt op het terrein van de GKI kerk in de wijk Pasar Boswezen en wordt door de kerk ook gesteund. De leiding berust bij een klein team van gepensioneerde verpleegkundigen en laboranten en een arts-consulent.

Dokter Kamma is in maart 2000 tijdens een privé-reis naar Papua Barat op bezoek geweest bij de polikliniek en heeft het geldbedrag en instrumenten overgedragen aan de verpleegkundigen en de arts.

De rol van de SDSP heeft samen met dr. Kamma een project voorstel geschreven en gezamenlijk hebben we sponsors gezocht en gevonden om het lab – dat verouderd was – te voorzien van nieuw meubilair en instrumentarium en ook de spreekkamers en de administratie te moderniseren.

Hierna trok de polikliniek ook de belangstelling van de plaatselijke overheid en kreeg de kliniek geld om een nieuwe laboratoriumruimte te bouwen om zodoende de stroom van patiënten beter te kunnen onderzoeken en te adviseren.

Recente berichten

Update vanuit Sawinggrai

Update vanuit Sawinggrai

In Sawinggrai, Raja Ampat, wordt er onverminderd hard gewerkt aan het voedselbos. Een zomer update van onze partners terplaatse.

Lees meer