Papoea Solidariteitsdag 2022

Deze Papoea Solidariteitsdag zijn Papoeavrouwen aan het woord. Zij vertellen over de impact van de vernietiging van hun bossen op hun levens en dat van hun gezin. Daarnaast bekijken we het probleem van ontbossing op verschillende niveaus: provinciaal met NGO’s als Pusaka Papua die opkomt voor de rechten van Papoea’s, internationaal met Greenpeace Nederland (hoe draagt Europa bij aan de ontbossing in West-Papua?). En we zien hoe er een direct verband is tussen milieuvernietiging en klimaatverandering als oorzaak van structureel geweld tegen Papoeavrouwen. Hoe kaarten we dit internationaal aan?

Betrokkenheid SDSP

De SDSP sponsort jaarlijks de Papoea Solidariteitsdag. Ook treden we dit jaar op als moderator van één van de online breakout rooms.

 

Breakout sessies

 1. Breakout 1: De vernietiging van het regenwoud en de impact op de levens van Papoeavrouwen (voertaal Indonesisch met vertaling naar het Engels) – Feronika Wanimbu en Magda Kafiar
 2. Breakout 2: Aanbevelingen van Women Environmental Human Rights Defenders voor Jakarta (voertaal Indonesisch met vertaling naar het Engels) – Natalia Yewen
 3. Breakout 3: Milieuvernietiging en klimaatverandering als oorzaak van structureel geweld tegen Papoeavrouwen – Szilvia Csevár
 4. Breakout 4: Hoe Europa bijdraagt aan de natuurverwoesting in West Papua – Sigrid Deters

Informatie over de Papoeasolidariteitsdag

Zaterdag 5 februari 2022, 10:00-12:00 uur

Online via Zoom, je ontvangt vrijdag 4 februari de link en instructies. Vanaf 09:45 is het event geopend voor informele kennismaking tussen deelnemers. Na 12:00 is er nog 15 minuten gelegenheid tot napraten met de sprekers.

Deelname

Geef je op via info@papoeasolidariteit.nl. Opgeven kan tot dinsdag 1 februari. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld en kan via het rekeningnummer: NL98INGB0002889923 o.v.v. ‘’Papoeasolidariteitsdag 2022’’.

Let op: er is plek voor maximaal 80 deelnemers. Mocht je verhinderd zijn nadat je je hebt opgegeven: meld je dan af. Wij geven dan je plek aan iemand anders.

Aankondiging Papoea Solidariteitsdag 2022
Breakout sessies

Je kunt je voor 2 van de 4 breakoutsessies/discussies met sprekers opgeven. Geef bij aanmelding aan welke 2 sprekers je voorkeur hebben. Mocht een breakout room vol zitten wordt je automatisch bij een andere spreker ingedeeld. Tijdens de breakoutsessies kun je in een klein(er) gezelschap luisteren, vragen stellen en eventueel je eigen verhaal delen.

Programma zaterdag 5 februari : 9:45 – 12:15 uur

Vanaf 9:45 uur open voor informele kennismaking tussen deelnemers.

 • Introductie en welkomstwoord + korte film
 • Introductie sprekers
 • 1e ronde breakoutsessie (25 min.)
 • Terugkomst plenair
 • Pauze (10 min)
 • 2de ronde breakoutsessie (25 min.)
 • Highlights in plenaire sessie
 • Afsluiting

Napraatmogelijkheid tot 12:15 uur

Voor aanmelding

Mail naar info@papoeasolidariteit.nl

Meer informatie

Stichting Solidariteit met Papoea
06 49240979 Vien Sawor, voorzitter 
06 33312046 Don Joku, penningmeester

Recente berichten

Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Kom meer te weten over Papoea en laat je meenemen in het aangrijpende levensverhaal van Corry Ap. Een papoeadame die trouwde met de ‘Bob Marley’ van Papoea, met hem een gezin stichtte, maar uiteindelijk haar man in de gevangenis moest achterlaten en met hun jonge kinderen het land moest ontvluchten. Een verhaal over liefde achter tralies en een bijzonder lied..

Lees meer
Update vanuit Sawinggrai

Update vanuit Sawinggrai

In Sawinggrai, Raja Ampat, wordt er onverminderd hard gewerkt aan het voedselbos. Een zomer update van onze partners terplaatse.

Lees meer