De familie barst in juichen uit. Wie heeft er gescoord? Niemand? Nee, ik heb net verteld dat ik uit Nederland kom! Reageerden ze bij de immigratiedienst maar net zo enthousiast.

Elk EK en WK kleurt Nederland oranje. Dit ondertussen een traditie. Hier in Papoea is het niet anders. Bijna twee maanden na het spelen van de WK finale, zie ik hier nog dagelijks veel oranje en rood wit blauw. Op auto’s, motors, billboards en huizen. Het ik-draag-een-oranje-shirt-gehalte is hier zelfs een stuk hoger dan in het thuisland van Team Oranje. Toch gek, bijna aan de andere kant van de wereld.

Als Nederlander word ik vaak vergeleken met een bekende speler. En op wie lijk ik dan het meest? Nee, niet op Nigel de Jong. Op wie dan wel? Inderdaad: de duikelaar, Robben. Hij is hier enorm populair. Sommigen beweren zelfs dat hij in Manokwari is geboren en niet in het gehucht Bedum in Groningen.

Regelmatig wordt er ‘Robben’ naar m’n hoofd geslingerd. Door enkele bemanningsleden tijdens de Raja Ampat reis ben ik zelfs de hele week zo genoemd. Toch jammer dat m’n voetbalkwaliteiten en salaris niet lijken op die van de duikelaar.

Kijk voor meer foto’s op rufus.reislogger.nl !

Recente berichten

Aftrap voedselbos Villanova

Aftrap voedselbos Villanova

OP het terrein van SMK Villanova in Manokwari, realiseert de SDSP i.s.m. The Tree Party en RVO Nederland een voedselbos van 3 hectare. Het doel is de school te versterken in zijn eigen voedselvoorziening onder het motto ‘ieder kind elke dag een stuk vers fruit’.

Lees meer
In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

Op 8 mei 2023 overleed Pater Anton Tromp in zijn geliefde West-Papoea waar hij sinds 1970 woonde. Zijn pastoraal werk ging hand in hand met projecten voor onderwijs en gezondheidszorg. De SDSP werkte vanaf het prille begin al met de pater en het bisdom samen. Met zijn overlijden eindigt een structurele, fijne en duurzame samenwerking van 28 jaar.

Lees meer