Manokwari Holland Club

Manokwari Holland Club

De familie barst in juichen uit. Wie heeft er gescoord? Niemand? Nee, ik heb net verteld dat ik uit Nederland kom! Reageerden ze bij de immigratiedienst maar net zo enthousiast.

Elk EK en WK kleurt Nederland oranje. Dit ondertussen een traditie. Hier in Papoea is het niet anders. Bijna twee maanden na het spelen van de WK finale, zie ik hier nog dagelijks veel oranje en rood wit blauw. Op auto’s, motors, billboards en huizen. Het ik-draag-een-oranje-shirt-gehalte is hier zelfs een stuk hoger dan in het thuisland van Team Oranje. Toch gek, bijna aan de andere kant van de wereld.

Overleg over recycling

Overleg over recycling

Als Nederlander word ik vaak vergeleken met een bekende speler. En op wie lijk ik dan het meest? Nee, niet op Nigel de Jong. Op wie dan wel? Inderdaad: de duikelaar, Robben. Hij is hier enorm populair. Sommigen beweren zelfs dat hij in Manokwari is geboren en niet in het gehucht Bedum in Groningen.

Een kwartier voor de les start

Een kwartier voor de les start

Regelmatig wordt er ‘Robben’ naar m’n hoofd geslingerd. Door enkele bemanningsleden tijdens de Raja Ampat reis ben ik zelfs de hele week zo genoemd. Toch jammer dat m’n voetbalkwaliteiten en salaris niet lijken op die van de duikelaar.

 

Kijk voor meer foto’s op rufus.reislogger.nl !

Recente berichten

Update vanuit Sawinggrai

Update vanuit Sawinggrai

In Sawinggrai, Raja Ampat, wordt er onverminderd hard gewerkt aan het voedselbos. Een zomer update van onze partners terplaatse.

Lees meer