Manokwari Holland Club

Manokwari Holland Club

De familie barst in juichen uit. Wie heeft er gescoord? Niemand? Nee, ik heb net verteld dat ik uit Nederland kom! Reageerden ze bij de immigratiedienst maar net zo enthousiast.

Elk EK en WK kleurt Nederland oranje. Dit ondertussen een traditie. Hier in Papoea is het niet anders. Bijna twee maanden na het spelen van de WK finale, zie ik hier nog dagelijks veel oranje en rood wit blauw. Op auto’s, motors, billboards en huizen. Het ik-draag-een-oranje-shirt-gehalte is hier zelfs een stuk hoger dan in het thuisland van Team Oranje. Toch gek, bijna aan de andere kant van de wereld.

Overleg over recycling

Overleg over recycling

Als Nederlander word ik vaak vergeleken met een bekende speler. En op wie lijk ik dan het meest? Nee, niet op Nigel de Jong. Op wie dan wel? Inderdaad: de duikelaar, Robben. Hij is hier enorm populair. Sommigen beweren zelfs dat hij in Manokwari is geboren en niet in het gehucht Bedum in Groningen.

Een kwartier voor de les start

Een kwartier voor de les start

Regelmatig wordt er ‘Robben’ naar m’n hoofd geslingerd. Door enkele bemanningsleden tijdens de Raja Ampat reis ben ik zelfs de hele week zo genoemd. Toch jammer dat m’n voetbalkwaliteiten en salaris niet lijken op die van de duikelaar.

 

Kijk voor meer foto’s op rufus.reislogger.nl !

Recente berichten

Papoea Solidariteitsdag 2022

Papoea Solidariteitsdag 2022

Deze Papoea Solidariteitsdag zijn Papoeavrouwen aan het woord. Zij vertellen over de impact van de vernietiging van hun bossen op hun levens en dat van hun gezin. Daarnaast bekijken we het probleem van ontbossing op provinciaal en internationaal niveau. En we kijken naar het directe verband tussen milieuvernietiging en klimaatverandering als oorzaak van structureel geweld tegen Papoeavrouwen.

Lees meer
Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Kom meer te weten over Papoea en laat je meenemen in het aangrijpende levensverhaal van Corry Ap. Een papoeadame die trouwde met de ‘Bob Marley’ van Papoea, met hem een gezin stichtte, maar uiteindelijk haar man in de gevangenis moest achterlaten en met hun jonge kinderen het land moest ontvluchten. Een verhaal over liefde achter tralies en een bijzonder lied..

Lees meer