Opening kantoor met fraters

j

30 apr, 2013

Opening SDSP kantoor

Op 24 april 2013 opende het SDSP kantoor haar deuren voor de sponsors van het kantoor. Samen met vertegenwoordigers van de Fraters van Utrecht en de Augustijnen en diverse andere katholieke organisaties werden de deuren geopend.

In december 2012 kreeg de SDSP de mogelijkheid de kantoor- en galerieruimte te verdubbelen. In dezelfde periode mocht de SDSP een groot deel van de collectie van de Augustijnen uit Eindhoven overnemen. Vrijwilligers zijn weken lang bezig geweest met verven, schoonmaken en het zoeken naar een fonds voor nieuwe kozijnen. Onze buurman, het hoofdkantoor van de PGGM, heeft daarin geholpen. Het gebouw is aan de buitenkant versierd met grote opgespannen doeken met reproducties van kunst en binnen in de ruimte is een hele grote collectie van houtsnijwerk en andere artefacten uit West Papoea te zien.

De kunstcollectie is samengesteld uit de collectie van de Augustijnen, de collectie van pater Piet van Mensvoort, de collectie die de bupati (burgemeester) van Sorong meenam naar een evenement in Nederland en items uit diverse privécollecties die door particulieren aan de SDSP geschonken zijn. De gehele collectie is gefotografeerd en binnenkort te zien in de Papua Art Gallery op deze website.  Enkele stukken zijn te koop – de opbrengsten gaan naar de projecten die we steunen in West Papoea. Een ander deel van de collectie zal in de vorm van kunstuitleen aan bedrijven beschikbaar worden gesteld. Uiteraard tegen een vergoeding ten behoeve van de projecten!

Recente berichten

Fondsenwerving voedselbosproject

Fondsenwerving voedselbosproject

De fondsenwerving voor het voedselbosproject is in volle gang. In dit kader hebben we een video pitch gegeven bij de Contribute Foundation. Met een mooi resultaat!

Lees meer
Pitch voedselbosproject

Pitch voedselbosproject

Met het pilotproject in Sawinggrai hebben we al prachtige resultaten mogen boeken die veel beloven voor de toekomst. Een goede basis om op door te pakken, zoals we in deze video pitch duidelijk proberen te maken.

Lees meer
Mooie toeristische initiatieven

Mooie toeristische initiatieven

We kijken met optimisme vooruit naar 2021 waarin het duurzaam toerisme in West-Papoea hopelijk weer aantrekt. De lokale gidsen zijn ‘on a roll’ en onze ecotoeristische partner Travel Papua werkt aan de bouw van een surfschool en guesthouse welke werkgelegenheid moeten gaan bieden aan de lokale bevolking. Mooie initiatieven genoeg!

Lees meer