Opening kantoor met fraters

j

30 apr, 2013

Opening SDSP kantoor

Op 24 april 2013 opende het SDSP kantoor haar deuren voor de sponsors van het kantoor. Samen met vertegenwoordigers van de Fraters van Utrecht en de Augustijnen en diverse andere katholieke organisaties werden de deuren geopend.

In december 2012 kreeg de SDSP de mogelijkheid de kantoor- en galerieruimte te verdubbelen. In dezelfde periode mocht de SDSP een groot deel van de collectie van de Augustijnen uit Eindhoven overnemen. Vrijwilligers zijn weken lang bezig geweest met verven, schoonmaken en het zoeken naar een fonds voor nieuwe kozijnen. Onze buurman, het hoofdkantoor van de PGGM, heeft daarin geholpen. Het gebouw is aan de buitenkant versierd met grote opgespannen doeken met reproducties van kunst en binnen in de ruimte is een hele grote collectie van houtsnijwerk en andere artefacten uit West Papoea te zien.

De kunstcollectie is samengesteld uit de collectie van de Augustijnen, de collectie van pater Piet van Mensvoort, de collectie die de bupati (burgemeester) van Sorong meenam naar een evenement in Nederland en items uit diverse privécollecties die door particulieren aan de SDSP geschonken zijn. De gehele collectie is gefotografeerd en binnenkort te zien in de Papua Art Gallery op deze website.  Enkele stukken zijn te koop – de opbrengsten gaan naar de projecten die we steunen in West Papoea. Een ander deel van de collectie zal in de vorm van kunstuitleen aan bedrijven beschikbaar worden gesteld. Uiteraard tegen een vergoeding ten behoeve van de projecten!

Recente berichten

Papoea Solidariteitsdag 2022

Papoea Solidariteitsdag 2022

Deze Papoea Solidariteitsdag zijn Papoeavrouwen aan het woord. Zij vertellen over de impact van de vernietiging van hun bossen op hun levens en dat van hun gezin. Daarnaast bekijken we het probleem van ontbossing op provinciaal en internationaal niveau. En we kijken naar het directe verband tussen milieuvernietiging en klimaatverandering als oorzaak van structureel geweld tegen Papoeavrouwen.

Lees meer
Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Kom meer te weten over Papoea en laat je meenemen in het aangrijpende levensverhaal van Corry Ap. Een papoeadame die trouwde met de ‘Bob Marley’ van Papoea, met hem een gezin stichtte, maar uiteindelijk haar man in de gevangenis moest achterlaten en met hun jonge kinderen het land moest ontvluchten. Een verhaal over liefde achter tralies en een bijzonder lied..

Lees meer