Opening kantoor met fraters

j

30 apr, 2013

Opening SDSP kantoor

Op 24 april 2013 opende het SDSP kantoor haar deuren voor de sponsors van het kantoor. Samen met vertegenwoordigers van de Fraters van Utrecht en de Augustijnen en diverse andere katholieke organisaties werden de deuren geopend.

In december 2012 kreeg de SDSP de mogelijkheid de kantoor- en galerieruimte te verdubbelen. In dezelfde periode mocht de SDSP een groot deel van de collectie van de Augustijnen uit Eindhoven overnemen. Vrijwilligers zijn weken lang bezig geweest met verven, schoonmaken en het zoeken naar een fonds voor nieuwe kozijnen. Onze buurman, het hoofdkantoor van de PGGM, heeft daarin geholpen. Het gebouw is aan de buitenkant versierd met grote opgespannen doeken met reproducties van kunst en binnen in de ruimte is een hele grote collectie van houtsnijwerk en andere artefacten uit West Papoea te zien.

De kunstcollectie is samengesteld uit de collectie van de Augustijnen, de collectie van pater Piet van Mensvoort, de collectie die de bupati (burgemeester) van Sorong meenam naar een evenement in Nederland en items uit diverse privécollecties die door particulieren aan de SDSP geschonken zijn. De gehele collectie is gefotografeerd en binnenkort te zien in de Papua Art Gallery op deze website.  Enkele stukken zijn te koop – de opbrengsten gaan naar de projecten die we steunen in West Papoea. Een ander deel van de collectie zal in de vorm van kunstuitleen aan bedrijven beschikbaar worden gesteld. Uiteraard tegen een vergoeding ten behoeve van de projecten!

Recente berichten

In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

Op 8 mei 2023 overleed Pater Anton Tromp in zijn geliefde West-Papoea waar hij sinds 1970 woonde. Zijn pastoraal werk ging hand in hand met projecten voor onderwijs en gezondheidszorg. De SDSP werkte vanaf het prille begin al met de pater en het bisdom samen. Met zijn overlijden eindigt een structurele, fijne en duurzame samenwerking van 28 jaar.

Lees meer
Report on Sustainable Forest Management in Sawinggrai – SEFA

Report on Sustainable Forest Management in Sawinggrai – SEFA

Following several successful cooperations in the past few years, this year’s International Development Project is collaborating with Stichting Duurzame Samenleving Papua Barat (SDSP) once again. This time their research and reports focuses on the subject of Sustainable Forest Management in Sawinggrai, West Papua.

Lees meer