Openbare Basisschool ’t Schattenveld zamelt flessen in voor SDSP

j

5 mei, 2014

Om ook in Nederland aan bewustwording te werken over zwerfafval, ondernemen we diverse initiatieven. De Openbare Basisschool ’t Schattenveld in Dieren organiseerde een goede doelenactie voor het huisvuilproject. Dinsdag 12 maart waren de Milieustewards Groningen te gast in Dieren (Gld.) voor een milieu-educatieve dag voor de leerlingen van de school.

Maria van Koijck maakte met de kinderen een tassenbol.

Maria van Koijck maakte met de kinderen een tassenbol.

Speciale gast was Maria Koijck die vertelde over de “plastic soep” die in de oceaan drijft. Zie voor meer informatie ook: http://plasticsoupfoundation.org. Maria maakte met de kinderen een tassenbol. De trotse wethouder van Dieren nam het kunstwerk in ontvangst. De leerlingen zamelden o.a. samen met lokale winkeliers flessen in en spaarden geld voor het SDSP-project. In totaliteit maar liefst €2.259,07!

Recente berichten

Papoea Solidariteitsdag 2022

Papoea Solidariteitsdag 2022

Deze Papoea Solidariteitsdag zijn Papoeavrouwen aan het woord. Zij vertellen over de impact van de vernietiging van hun bossen op hun levens en dat van hun gezin. Daarnaast bekijken we het probleem van ontbossing op provinciaal en internationaal niveau. En we kijken naar het directe verband tussen milieuvernietiging en klimaatverandering als oorzaak van structureel geweld tegen Papoeavrouwen.

Lees meer
Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Kom meer te weten over Papoea en laat je meenemen in het aangrijpende levensverhaal van Corry Ap. Een papoeadame die trouwde met de ‘Bob Marley’ van Papoea, met hem een gezin stichtte, maar uiteindelijk haar man in de gevangenis moest achterlaten en met hun jonge kinderen het land moest ontvluchten. Een verhaal over liefde achter tralies en een bijzonder lied..

Lees meer