Openbare Basisschool ‘t Schattenveld zamelt flessen in voor SDSP

j

5 mei, 2014

Om ook in Nederland aan bewustwording te werken over zwerfafval, ondernemen we diverse initiatieven. De Openbare Basisschool ‘t Schattenveld in Dieren organiseerde een goede doelenactie voor het huisvuilproject. Dinsdag 12 maart waren de Milieustewards Groningen te gast in Dieren (Gld.) voor een milieu-educatieve dag voor de leerlingen van de school.

Maria van Koijck maakte met de kinderen een tassenbol.

Maria van Koijck maakte met de kinderen een tassenbol.

Speciale gast was Maria Koijck die vertelde over de “plastic soep” die in de oceaan drijft. Zie voor meer informatie ook: http://plasticsoupfoundation.org. Maria maakte met de kinderen een tassenbol. De trotse wethouder van Dieren nam het kunstwerk in ontvangst. De leerlingen zamelden o.a. samen met lokale winkeliers flessen in en spaarden geld voor het SDSP-project. In totaliteit maar liefst €2.259,07!

Recente berichten

Aftrap voedselbos Villanova

Aftrap voedselbos Villanova

OP het terrein van SMK Villanova in Manokwari, realiseert de SDSP i.s.m. The Tree Party en RVO Nederland een voedselbos van 3 hectare. Het doel is de school te versterken in zijn eigen voedselvoorziening onder het motto ‘ieder kind elke dag een stuk vers fruit’.

Lees meer
In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

Op 8 mei 2023 overleed Pater Anton Tromp in zijn geliefde West-Papoea waar hij sinds 1970 woonde. Zijn pastoraal werk ging hand in hand met projecten voor onderwijs en gezondheidszorg. De SDSP werkte vanaf het prille begin al met de pater en het bisdom samen. Met zijn overlijden eindigt een structurele, fijne en duurzame samenwerking van 28 jaar.

Lees meer