Nieuwsbrief – voorjaar 2020

Voorjaar 2020

2020 is voor de SDSP het jaar dat we 25 jaar bestaan. Een kroonjaar, en een jaar om stil te staan bij geweldige jaren waarin we vele projecten hebben gedaan, en een jaar waarin we ook proberen te oogsten wat we de afgelopen jaren hebben gezaaid. Want we zijn als SDSP nog steeds hard aan het werk voor mooie projecten van en voor Papoea’s. En we hebben nog voor meer dan 25 jaar inspiratie en energie om door te bouwen. Dat kan mede door de steun die we krijgen van u als belangstellende en als donateur. We zijn daar zeer dankbaar voor – en met deze nieuwsbrief laten we een aantal mooie trajecten de revue passeren waar we aan werken.

Ook de SDSP heeft momenteel te maken met de maatregelen naar aanleiding van het Corona-virus. Uiteraard volgen wij de richtlijnen van de regering en het RIVM. Onze vrijwilligers ontmoeten elkaar niet, maar hebben wel veel contact met elkaar via diverse online kanalen. De ‘kerngroep’ van de SDSP vergaderde al een paar keer online. Ons kantoor in Zeist is niet open voor bezoekers en we organiseren geen evenementen. Dat heeft uiteraard impact op ons als stichting – maar gelukkig hebben we een hele goede manier van samenwerken ‘op afstand’: daar hebben we als SDSP veel ervaring mee. Zowel met alle vrijwilligers als met de projecten en contactpersonen in West Papoea.

In deze nieuwsbrief ziet u een aantal oproepen aan u om ons online te blijven volgen, en waar u ons kunt vinden in de digitale wereld, zodat u met ons als SDSP verbonden kunt blijven.

Veel leesplezier!
Het SDSP bestuur

SDSP digitaal

We hebben het afgelopen jaar een kleine pas op de plaats gemaakt wat betreft onze communicatie naar onze volgers. We hebben met name geïnvesteerd in meer berichten op Facebook, een kanaal waar veel van onze vrijwilligers en veel belangstellenden ons volgen. Met bijna 600 volgers bereiken we veel mensen – maar meer is altijd welkom! Kijkt u ook mee op onze Facebook pagina? En… meld u dan ook onderaan dit bericht even aan voor onze digitale nieuwsbrief! Dan weet u zeker dat u op de hoogte blijft van wat de SDSP allemaal doet!

Website in nieuw jasje

Daarnaast wordt op dit moment onze website gemoderniseerd. We hebben Ellis van de Velde van Studio Sille gevraagd om een geheel nieuw ontwerp te maken voor onze website en ons logo. Meer kleur, een nieuwe look en voor leden van ‘het kernteam’ van de SDSP meer mogelijkheden om zelf berichten te plaatsen. Met deze nieuwe website zijn we weer helemaal klaar voor de volgende jaren online aanwezigheid!

 

Recente berichten

Fondsenwerving voedselbosproject

Fondsenwerving voedselbosproject

De fondsenwerving voor het voedselbosproject is in volle gang. In dit kader hebben we een video pitch gegeven bij de Contribute Foundation. Met een mooi resultaat!

Lees meer
Pitch voedselbosproject

Pitch voedselbosproject

Met het pilotproject in Sawinggrai hebben we al prachtige resultaten mogen boeken die veel beloven voor de toekomst. Een goede basis om op door te pakken, zoals we in deze video pitch duidelijk proberen te maken.

Lees meer
Mooie toeristische initiatieven

Mooie toeristische initiatieven

We kijken met optimisme vooruit naar 2021 waarin het duurzaam toerisme in West-Papoea hopelijk weer aantrekt. De lokale gidsen zijn ‘on a roll’ en onze ecotoeristische partner Travel Papua werkt aan de bouw van een surfschool en guesthouse welke werkgelegenheid moeten gaan bieden aan de lokale bevolking. Mooie initiatieven genoeg!

Lees meer