Nieuwsbrief – voorjaar 2020

Voorjaar 2020

2020 is voor de SDSP het jaar dat we 25 jaar bestaan. Een kroonjaar, en een jaar om stil te staan bij geweldige jaren waarin we vele projecten hebben gedaan, en een jaar waarin we ook proberen te oogsten wat we de afgelopen jaren hebben gezaaid. Want we zijn als SDSP nog steeds hard aan het werk voor mooie projecten van en voor Papoea’s. En we hebben nog voor meer dan 25 jaar inspiratie en energie om door te bouwen. Dat kan mede door de steun die we krijgen van u als belangstellende en als donateur. We zijn daar zeer dankbaar voor – en met deze nieuwsbrief laten we een aantal mooie trajecten de revue passeren waar we aan werken.

Ook de SDSP heeft momenteel te maken met de maatregelen naar aanleiding van het Corona-virus. Uiteraard volgen wij de richtlijnen van de regering en het RIVM. Onze vrijwilligers ontmoeten elkaar niet, maar hebben wel veel contact met elkaar via diverse online kanalen. De ‘kerngroep’ van de SDSP vergaderde al een paar keer online. Ons kantoor in Zeist is niet open voor bezoekers en we organiseren geen evenementen. Dat heeft uiteraard impact op ons als stichting – maar gelukkig hebben we een hele goede manier van samenwerken ‘op afstand’: daar hebben we als SDSP veel ervaring mee. Zowel met alle vrijwilligers als met de projecten en contactpersonen in West Papoea.

In deze nieuwsbrief ziet u een aantal oproepen aan u om ons online te blijven volgen, en waar u ons kunt vinden in de digitale wereld, zodat u met ons als SDSP verbonden kunt blijven.

Veel leesplezier!
Het SDSP bestuur

SDSP digitaal

We hebben het afgelopen jaar een kleine pas op de plaats gemaakt wat betreft onze communicatie naar onze volgers. We hebben met name geïnvesteerd in meer berichten op Facebook, een kanaal waar veel van onze vrijwilligers en veel belangstellenden ons volgen. Met bijna 600 volgers bereiken we veel mensen – maar meer is altijd welkom! Kijkt u ook mee op onze Facebook pagina? En… meld u dan ook onderaan dit bericht even aan voor onze digitale nieuwsbrief! Dan weet u zeker dat u op de hoogte blijft van wat de SDSP allemaal doet!

Website in nieuw jasje

Daarnaast wordt op dit moment onze website gemoderniseerd. We hebben Ellis van de Velde van Studio Sille gevraagd om een geheel nieuw ontwerp te maken voor onze website en ons logo. Meer kleur, een nieuwe look en voor leden van ‘het kernteam’ van de SDSP meer mogelijkheden om zelf berichten te plaatsen. Met deze nieuwe website zijn we weer helemaal klaar voor de volgende jaren online aanwezigheid!

 

Recente berichten

In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

Op 8 mei 2023 overleed Pater Anton Tromp in zijn geliefde West-Papoea waar hij sinds 1970 woonde. Zijn pastoraal werk ging hand in hand met projecten voor onderwijs en gezondheidszorg. De SDSP werkte vanaf het prille begin al met de pater en het bisdom samen. Met zijn overlijden eindigt een structurele, fijne en duurzame samenwerking van 28 jaar.

Lees meer
Report on Sustainable Forest Management in Sawinggrai – SEFA

Report on Sustainable Forest Management in Sawinggrai – SEFA

Following several successful cooperations in the past few years, this year’s International Development Project is collaborating with Stichting Duurzame Samenleving Papua Barat (SDSP) once again. This time their research and reports focuses on the subject of Sustainable Forest Management in Sawinggrai, West Papua.

Lees meer