Muskietennetten tegen malaria

j

14 dec, 2004

Muskietennetten

Malaria is een groot probleem in de onderontwikkelde landen. In West-Papoea zijn veel mensen die aan malaria lijden. Veel kinderen sterven op jonge leeftijd ten gevolge van malaria. Voor de SDSP is dit aanleiding om de kennis op het gebied van medische projecten te bundelen en het thema “Malaria” verder uit te werken in een medisch project.

Muskietennetten

De SDSP heeft via 2 tehuizen in Sorong (het Kamma tehuis voor meisjes en het Nefolustehuis voor jongens) prima locaties voor het laten gebruiken van netten (klamboes). Netten kunnen lokaal worden gemaakt of geïmporteerd worden. Daarna worden ze geïmpregneerd  waardoor muggen uit de nabijheid van het net blijven.

Productielijnen en bewustwording

Uiteindelijk voorziet het project er in een lokale productielijn op te zetten voor het maken, impregneren en onderhouden van de netten. Daarnaast is ook goede voorlichting van belang. De stad Sorong is bekend en berucht om de drassige bodem: muggen gedijen er goed. Ook de open goten en open waterbakken zijn een broedplaats voor muggen, de dragers van de malaria parasiet. Mensen in de stad moeten leren ook deze broedplaatsen af te dekken om zo de malariamug terug te dringen.

Recente berichten

In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

Op 8 mei 2023 overleed Pater Anton Tromp in zijn geliefde West-Papoea waar hij sinds 1970 woonde. Zijn pastoraal werk ging hand in hand met projecten voor onderwijs en gezondheidszorg. De SDSP werkte vanaf het prille begin al met de pater en het bisdom samen. Met zijn overlijden eindigt een structurele, fijne en duurzame samenwerking van 28 jaar.

Lees meer
Report on Sustainable Forest Management in Sawinggrai – SEFA

Report on Sustainable Forest Management in Sawinggrai – SEFA

Following several successful cooperations in the past few years, this year’s International Development Project is collaborating with Stichting Duurzame Samenleving Papua Barat (SDSP) once again. This time their research and reports focuses on the subject of Sustainable Forest Management in Sawinggrai, West Papua.

Lees meer