Muskietennetten tegen malaria

j

14 dec, 2004

Muskietennetten

Malaria is een groot probleem in de onderontwikkelde landen. In West-Papoea zijn veel mensen die aan malaria lijden. Veel kinderen sterven op jonge leeftijd ten gevolge van malaria. Voor de SDSP is dit aanleiding om de kennis op het gebied van medische projecten te bundelen en het thema “Malaria” verder uit te werken in een medisch project.

Muskietennetten

De SDSP heeft via 2 tehuizen in Sorong (het Kamma tehuis voor meisjes en het Nefolustehuis voor jongens) prima locaties voor het laten gebruiken van netten (klamboes). Netten kunnen lokaal worden gemaakt of geïmporteerd worden. Daarna worden ze geïmpregneerd  waardoor muggen uit de nabijheid van het net blijven.

Productielijnen en bewustwording

Uiteindelijk voorziet het project er in een lokale productielijn op te zetten voor het maken, impregneren en onderhouden van de netten. Daarnaast is ook goede voorlichting van belang. De stad Sorong is bekend en berucht om de drassige bodem: muggen gedijen er goed. Ook de open goten en open waterbakken zijn een broedplaats voor muggen, de dragers van de malaria parasiet. Mensen in de stad moeten leren ook deze broedplaatsen af te dekken om zo de malariamug terug te dringen.

Recente berichten

Papoea Solidariteitsdag 2022

Papoea Solidariteitsdag 2022

Deze Papoea Solidariteitsdag zijn Papoeavrouwen aan het woord. Zij vertellen over de impact van de vernietiging van hun bossen op hun levens en dat van hun gezin. Daarnaast bekijken we het probleem van ontbossing op provinciaal en internationaal niveau. En we kijken naar het directe verband tussen milieuvernietiging en klimaatverandering als oorzaak van structureel geweld tegen Papoeavrouwen.

Lees meer
Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Kom meer te weten over Papoea en laat je meenemen in het aangrijpende levensverhaal van Corry Ap. Een papoeadame die trouwde met de ‘Bob Marley’ van Papoea, met hem een gezin stichtte, maar uiteindelijk haar man in de gevangenis moest achterlaten en met hun jonge kinderen het land moest ontvluchten. Een verhaal over liefde achter tralies en een bijzonder lied..

Lees meer