Microscoop voor ziekenhuis Fak-Fak

j

1 jan, 2005

Microscoop voor Fak-Fak

Het ziekenhuis van Fak-Fak vroeg in de zomer van 2004 hulp aan via de Paters Augustijnen in Sorong.

Men had dringend behoefte aan een microscoop voor het stellen van diagnoses bij patiënten. Deze aanvraag is onder meer ook terecht gekomen bij Cordaid, waar Toos Martens als projectaanvrager terecht kwam. Zij is via Cordaid doorverwezen naar de SDSP.

De SDSP heeft een fonds ter beschikking gesteld voor de aanschaf van de microscoop.

Recente berichten

Papoea Solidariteitsdag 2022

Papoea Solidariteitsdag 2022

Deze Papoea Solidariteitsdag zijn Papoeavrouwen aan het woord. Zij vertellen over de impact van de vernietiging van hun bossen op hun levens en dat van hun gezin. Daarnaast bekijken we het probleem van ontbossing op provinciaal en internationaal niveau. En we kijken naar het directe verband tussen milieuvernietiging en klimaatverandering als oorzaak van structureel geweld tegen Papoeavrouwen.

Lees meer
Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Kom meer te weten over Papoea en laat je meenemen in het aangrijpende levensverhaal van Corry Ap. Een papoeadame die trouwde met de ‘Bob Marley’ van Papoea, met hem een gezin stichtte, maar uiteindelijk haar man in de gevangenis moest achterlaten en met hun jonge kinderen het land moest ontvluchten. Een verhaal over liefde achter tralies en een bijzonder lied..

Lees meer