Met de Becak Belanda door Nederland

j

29 jun, 2021

Cultureel erfgoed

Dat de initiatieven ook in Nederland niet stil staan, laat het project Becak Belanda – ‘Verhalen van migranten uit Papoea en de Molukken’ van Daan Goppel zien. Met veel trots kunnen we aangeven dat we als SDSP een subsidie hebben ontvangen vanuit de regeling Collectieve Erkenning van Indisch en Moluks Nederland (CEWIN).

De documentaireserie Becak Belanda behelst een tweedelige filmdocumentaire waarin Nederlanders met een migratieachtergrond uit Papoea en de Molukken worden geïnterviewd. De interviews vinden plaats in een Indonesische becak (riksja) waarmee locaties in Nederland (Belanda) worden bezocht die voor de Papoea- en Molukse gemeenschap van betekenis zijn. Door middel van deze verhalen wordt de relatie met Nederland toegelicht en tevens duiding gegeven aan de huidige situatie in Papoea en de Molukken. Deze documentaireserie zal onder een breed publiek worden verspreid in Nederland en Indonesië

In 2021 is door het ministerie aangegeven extra aandacht te geven aan initiatieven die zich richten op het cultureel erfgoed van West Papoea. Samen met de Samenwerkende Organisaties voor West Papoea (SOWP) hebben de organisaties hun aanvragen doorgenomen. Veel organisaties hebben een eigen aanvraag gedaan, en ook heeft het samenwerkingsverband een gezamenlijke aanvraag gedaan. Deze aanvraag voor een gezamenlijke website en het delen van informatie en coördineren van de diverse activiteiten heeft het helaas niet gehaald dit jaar.

De aanvraag van de SDSP is wel beloond met een positief advies: Daan Goppel bouwt daarin voort op zijn ritjes met de becak waarbij het Indische mensen interviewt over hun leven. Dat gaan we de komende maanden verder uitwerken in ritjes met bijzondere mensen uit de Molukken en uit West Papoea die nu in Nederland wonen.

Recente berichten

Update vanuit Sawinggrai

Update vanuit Sawinggrai

In Sawinggrai, Raja Ampat, wordt er onverminderd hard gewerkt aan het voedselbos. Een zomer update van onze partners terplaatse.

Lees meer