‘Mensen uit de Ayfat’ – Han Schoorl

j

1 jun, 2013

Han Schoorl studeerde culturele antropologie aan de Universiteit Nijmegen.
Hij deed drie jaar veldonderzoek in Irian Jaya, Indonesië, en promoveerde in 1979 op basis van zijn dissertatie over de relatie tussen ceremoniële ruil en sociale orde in de Ayfatcultuur. Naast cultureel antropoloog was Han Schoorl ook kunstschilder. Hij overleed in 2016 en liet de SDSP diverse bijzondere objecten uit zijn collectie na.

Van de vele dia’s die hij maakte tijdens zijn veldonderzoek, schilderde hij tussen 2005 en 2008 een serie prachtige portretten. Ook schilderde hij 2 portretten op basis van foto’s van Ien Courtens en diverse portretten op basis van foto’s van Ellis van de Velde.

De schilderijen zijn te koop voor € 450,= per stuk. De opbrengst uit verkoop komt geheel ten goede aan de projecten van de SDSP.

Klik hier of op de afbeelding hieronder voor meer informatie over de schilderijen.

Wilt u één van de schilderijen bestellen, neemt u dan contact met ons op per e-mail.

Recente berichten

Aftrap voedselbos Villanova

Aftrap voedselbos Villanova

OP het terrein van SMK Villanova in Manokwari, realiseert de SDSP i.s.m. The Tree Party en RVO Nederland een voedselbos van 3 hectare. Het doel is de school te versterken in zijn eigen voedselvoorziening onder het motto ‘ieder kind elke dag een stuk vers fruit’.

Lees meer
In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

Op 8 mei 2023 overleed Pater Anton Tromp in zijn geliefde West-Papoea waar hij sinds 1970 woonde. Zijn pastoraal werk ging hand in hand met projecten voor onderwijs en gezondheidszorg. De SDSP werkte vanaf het prille begin al met de pater en het bisdom samen. Met zijn overlijden eindigt een structurele, fijne en duurzame samenwerking van 28 jaar.

Lees meer