‘Mensen uit de Ayfat’ – Han Schoorl

j

1 jun, 2013

Han Schoorl studeerde culturele antropologie aan de Universiteit Nijmegen.
Hij deed drie jaar veldonderzoek in Irian Jaya, Indonesië, en promoveerde in 1979 op basis van zijn dissertatie over de relatie tussen ceremoniële ruil en sociale orde in de Ayfatcultuur. Naast cultureel antropoloog was Han Schoorl ook kunstschilder. Hij overleed in 2016 en liet de SDSP diverse bijzondere objecten uit zijn collectie na.

Van de vele dia’s die hij maakte tijdens zijn veldonderzoek, schilderde hij tussen 2005 en 2008 een serie prachtige portretten. Ook schilderde hij 2 portretten op basis van foto’s van Ien Courtens en diverse portretten op basis van foto’s van Ellis van de Velde.

De schilderijen zijn te koop voor € 450,= per stuk. De opbrengst uit verkoop komt geheel ten goede aan de projecten van de SDSP.

Klik hier of op de afbeelding hieronder voor meer informatie over de schilderijen.

Wilt u één van de schilderijen bestellen, neemt u dan contact met ons op per e-mail.

Recente berichten

Papoea Solidariteitsdag 2022

Papoea Solidariteitsdag 2022

Deze Papoea Solidariteitsdag zijn Papoeavrouwen aan het woord. Zij vertellen over de impact van de vernietiging van hun bossen op hun levens en dat van hun gezin. Daarnaast bekijken we het probleem van ontbossing op provinciaal en internationaal niveau. En we kijken naar het directe verband tussen milieuvernietiging en klimaatverandering als oorzaak van structureel geweld tegen Papoeavrouwen.

Lees meer
Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Kom meer te weten over Papoea en laat je meenemen in het aangrijpende levensverhaal van Corry Ap. Een papoeadame die trouwde met de ‘Bob Marley’ van Papoea, met hem een gezin stichtte, maar uiteindelijk haar man in de gevangenis moest achterlaten en met hun jonge kinderen het land moest ontvluchten. Een verhaal over liefde achter tralies en een bijzonder lied..

Lees meer