Een verkennend onderzoek

In maart 2016 heeft de SDSP een verkennend onderzoek gepubliceerd dat kijkt naar investerings- en ontwikkelingskansen in Papua Barat vanuit buitenlands perspectief en in het licht van de dynamiek van de huidige veranderingen die West-Papoea doormaakt op sociaaleconomisch gebied. Het rapport is gemaakt door Daan Goppel, lid van de SDSP kerngroep. Voor de SDSP is dit rapport een belangrijke stap op weg naar een masterplan voor de Vogelkop. De SDSP gelooft namelijk in een integrale ontwikkelingsaanpak voor het gebied: lokale initiatieven moeten met elkaar in verband worden gebracht en elkaar meer versterken.

Basis voor verantwoord ondernemen

Daarnaast gelooft de SDSP in maatschappelijk verantwoord ondernemen: ondernemers die samen met de lokale overheid, de lokale bevolking en met oog voor natuur en cultuur willen investeren. Wij zien die kansen, maar overheid en bedrijfsleven hebben dan wel een basis nodig om op te bouwen. Die bieden we als SDSP: we bieden een groot rapport met heel veel actuele informatie, we bieden een uitgebreid netwerk van experts en intermediairs, en we bieden 21 jaar ervaring.

Duurzaam beheren

Waarom we dit zo belangrijk vinden: onze motivatie kan goed worden omschreven met wat er op de klimaattop in Parijs van 2015 is besproken. De top maakt ons als wereldburger duidelijk hoe belangrijk het is goed voor onze aarde te zorgen. Voor ons is de aandacht voor het duurzaam beheren van de 40 miljoen ha biodiversiteit met haar bewoners van de Papoea-provincies in Indonesië dan ook volop actueel.

Rapport lezen?

Het rapport is voor een bijdrage van 15 euro in hard-copy te ontvangen – zo lang de voorraad strekt! Stuur een e-mail naar sdsp@planet.nl. Gratis downloaden kan ook, klik hier.

Recente berichten

Papoea Solidariteitsdag 2022

Papoea Solidariteitsdag 2022

Deze Papoea Solidariteitsdag zijn Papoeavrouwen aan het woord. Zij vertellen over de impact van de vernietiging van hun bossen op hun levens en dat van hun gezin. Daarnaast bekijken we het probleem van ontbossing op provinciaal en internationaal niveau. En we kijken naar het directe verband tussen milieuvernietiging en klimaatverandering als oorzaak van structureel geweld tegen Papoeavrouwen.

Lees meer
Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Kom meer te weten over Papoea en laat je meenemen in het aangrijpende levensverhaal van Corry Ap. Een papoeadame die trouwde met de ‘Bob Marley’ van Papoea, met hem een gezin stichtte, maar uiteindelijk haar man in de gevangenis moest achterlaten en met hun jonge kinderen het land moest ontvluchten. Een verhaal over liefde achter tralies en een bijzonder lied..

Lees meer