Lokale gidsen blij met nieuw handboek

Lokale gidsen blij met nieuw handboek

Om de kennis over vogels onder lokale gidsen te vergroten, heeft de SDSP hen voorzien van de nieuwste uitgave van ‘A photographic guide to the birds of Indonesia’. Met dit handboek zijn de gidsen nog beter in staat om vogels te identificeren. Naast een uitgebreide beschrijving van de vogels, vinden ze in het boek aanvullende informatie. Onder andere over het gedrag van de vogels, over de geluiden die ze maken, over de populatie en over hun leefgebied.

A photographic guide to the birds of Indonesia 1

Ter plaatse in de Vogelkop zijn de gidsen erg enthousiast. Vijf exemplaren van het handboek gaan van hand tot hand en worden tijdens tours met toeristen meegenomen. De gidsen leggen aan elkaar uit hoe het handboek is ingedeeld en wat de plaatjes en symbolen betekenen. Ook de omstanders, van jong tot oud, nemen graag een kijkje. Het is erg goed om te zien hoe de ouderen de jongeren vertellen over de vogels die ze herkennen. Op deze manier wordt een belangrijk stuk kennis overgedragen op de toekomstige generatie.

Recente berichten

Papoea Solidariteitsdag 2022

Papoea Solidariteitsdag 2022

Deze Papoea Solidariteitsdag zijn Papoeavrouwen aan het woord. Zij vertellen over de impact van de vernietiging van hun bossen op hun levens en dat van hun gezin. Daarnaast bekijken we het probleem van ontbossing op provinciaal en internationaal niveau. En we kijken naar het directe verband tussen milieuvernietiging en klimaatverandering als oorzaak van structureel geweld tegen Papoeavrouwen.

Lees meer
Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Kom meer te weten over Papoea en laat je meenemen in het aangrijpende levensverhaal van Corry Ap. Een papoeadame die trouwde met de ‘Bob Marley’ van Papoea, met hem een gezin stichtte, maar uiteindelijk haar man in de gevangenis moest achterlaten en met hun jonge kinderen het land moest ontvluchten. Een verhaal over liefde achter tralies en een bijzonder lied..

Lees meer