Lokale gidsen blij met nieuw handboek

Lokale gidsen blij met nieuw handboek

Om de kennis over vogels onder lokale gidsen te vergroten, heeft de SDSP hen voorzien van de nieuwste uitgave van ‘A photographic guide to the birds of Indonesia’. Met dit handboek zijn de gidsen nog beter in staat om vogels te identificeren. Naast een uitgebreide beschrijving van de vogels, vinden ze in het boek aanvullende informatie. Onder andere over het gedrag van de vogels, over de geluiden die ze maken, over de populatie en over hun leefgebied.

A photographic guide to the birds of Indonesia 1

Ter plaatse in de Vogelkop zijn de gidsen erg enthousiast. Vijf exemplaren van het handboek gaan van hand tot hand en worden tijdens tours met toeristen meegenomen. De gidsen leggen aan elkaar uit hoe het handboek is ingedeeld en wat de plaatjes en symbolen betekenen. Ook de omstanders, van jong tot oud, nemen graag een kijkje. Het is erg goed om te zien hoe de ouderen de jongeren vertellen over de vogels die ze herkennen. Op deze manier wordt een belangrijk stuk kennis overgedragen op de toekomstige generatie.

Recente berichten

Update vanuit Sawinggrai

Update vanuit Sawinggrai

In Sawinggrai, Raja Ampat, wordt er onverminderd hard gewerkt aan het voedselbos. Een zomer update van onze partners terplaatse.

Lees meer