Kerkklok voor Manokwari

j

19 feb, 2013

Nederlandse kerkklok in Manokwari

De Eben Haezer kerk in Manokwari heeft een kerkklok uit Nederland gekregen, voor hun nieuwe kerk. Al geruime tijd was er gewerkt aan de bouw van een nieuwe kerk van dominee Koibur. Echter, een kerkklok om de kerkdiensten in te luiden was er nog niet. Bij de SDSP werd een verzoek ingediend om hier wat aan te doen. De projectontwikkelaar die in Utrecht de Heilig Hartkerk verbouwt tot een appartementencomplex, was zeer geïnteresseerd. Met hulp van het bisdom Utrecht is de kleinste van de drie klokken van de Heilig Hart kerk uit de toren getakeld. Deze Elizabeth-klok weegt nog altijd 375 kilogram. De Stichting Betuwe Wereldwijd uit Culemborg heeft de taak op zich genomen om de klok schoon te maken en te repareren. Na jaren van trouwe dienst was de klok vuil en moest er veel handwerk verricht worden om de klok weer in perfecte staat terug te brengen. Bijna driehonderd werkuren later, is de klok nu in Manokwari.

In juni 1999 is de klok aangekomen in Manokwari en is de klok in de kerktoren geplaatst.

Recente berichten

Aftrap voedselbos Villanova

Aftrap voedselbos Villanova

OP het terrein van SMK Villanova in Manokwari, realiseert de SDSP i.s.m. The Tree Party en RVO Nederland een voedselbos van 3 hectare. Het doel is de school te versterken in zijn eigen voedselvoorziening onder het motto ‘ieder kind elke dag een stuk vers fruit’.

Lees meer
In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

Op 8 mei 2023 overleed Pater Anton Tromp in zijn geliefde West-Papoea waar hij sinds 1970 woonde. Zijn pastoraal werk ging hand in hand met projecten voor onderwijs en gezondheidszorg. De SDSP werkte vanaf het prille begin al met de pater en het bisdom samen. Met zijn overlijden eindigt een structurele, fijne en duurzame samenwerking van 28 jaar.

Lees meer