Kerkklok voor Manokwari

j

19 feb, 2013

Nederlandse kerkklok in Manokwari

De Eben Haezer kerk in Manokwari heeft een kerkklok uit Nederland gekregen, voor hun nieuwe kerk. Al geruime tijd was er gewerkt aan de bouw van een nieuwe kerk van dominee Koibur. Echter, een kerkklok om de kerkdiensten in te luiden was er nog niet. Bij de SDSP werd een verzoek ingediend om hier wat aan te doen. De projectontwikkelaar die in Utrecht de Heilig Hartkerk verbouwt tot een appartementencomplex, was zeer geïnteresseerd. Met hulp van het bisdom Utrecht is de kleinste van de drie klokken van de Heilig Hart kerk uit de toren getakeld. Deze Elizabeth-klok weegt nog altijd 375 kilogram. De Stichting Betuwe Wereldwijd uit Culemborg heeft de taak op zich genomen om de klok schoon te maken en te repareren. Na jaren van trouwe dienst was de klok vuil en moest er veel handwerk verricht worden om de klok weer in perfecte staat terug te brengen. Bijna driehonderd werkuren later, is de klok nu in Manokwari.

In juni 1999 is de klok aangekomen in Manokwari en is de klok in de kerktoren geplaatst.

Recente berichten

Papoea Solidariteitsdag 2022

Papoea Solidariteitsdag 2022

Deze Papoea Solidariteitsdag zijn Papoeavrouwen aan het woord. Zij vertellen over de impact van de vernietiging van hun bossen op hun levens en dat van hun gezin. Daarnaast bekijken we het probleem van ontbossing op provinciaal en internationaal niveau. En we kijken naar het directe verband tussen milieuvernietiging en klimaatverandering als oorzaak van structureel geweld tegen Papoeavrouwen.

Lees meer
Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Kom meer te weten over Papoea en laat je meenemen in het aangrijpende levensverhaal van Corry Ap. Een papoeadame die trouwde met de ‘Bob Marley’ van Papoea, met hem een gezin stichtte, maar uiteindelijk haar man in de gevangenis moest achterlaten en met hun jonge kinderen het land moest ontvluchten. Een verhaal over liefde achter tralies en een bijzonder lied..

Lees meer