Jubileum expositie

j

14 dec, 2015

Kunstenaars leven zich uit

Dit jaar bestaat de SDSP alweer 20 jaar. Maar wij zijn niet de enigen die iets te vieren hebben!

Naast het SDSP kantoor bevindt zich ‘De Toets’. Dit is een vereniging voor amateur- en professionele kunstenaars. De leden vinden in het atelier een plek om in alle vrijheid te tekenen, te schilderen en kennis op te doen over de schilderkunst in het algemeen. Dit jaar bestaat De Toets maar liefst 40 jaar!

Alle reden dus voor een feestje en dat vierden we samen op 14 en 15 november j.l. met een speciale jubileum expositie!

Kunstenaars, verbonden aan De Toets, maakten speciaal voor deze gelegenheid schilderijen die geïnspireerd zijn door de prachtige kunst uit Papoea zoals die te bewonderen is in de galerie van de SDSP.

Een aantal schilderijen uit de jubileum expositie is te bekijken en te koop via onze Papua Art Gallery. Prijzen zijn in overleg.

Recente berichten

Papoea Solidariteitsdag 2022

Papoea Solidariteitsdag 2022

Deze Papoea Solidariteitsdag zijn Papoeavrouwen aan het woord. Zij vertellen over de impact van de vernietiging van hun bossen op hun levens en dat van hun gezin. Daarnaast bekijken we het probleem van ontbossing op provinciaal en internationaal niveau. En we kijken naar het directe verband tussen milieuvernietiging en klimaatverandering als oorzaak van structureel geweld tegen Papoeavrouwen.

Lees meer
Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Kom meer te weten over Papoea en laat je meenemen in het aangrijpende levensverhaal van Corry Ap. Een papoeadame die trouwde met de ‘Bob Marley’ van Papoea, met hem een gezin stichtte, maar uiteindelijk haar man in de gevangenis moest achterlaten en met hun jonge kinderen het land moest ontvluchten. Een verhaal over liefde achter tralies en een bijzonder lied..

Lees meer