Indonesian Waste Platform mobiliseert

Indonesian Waste platform

In de strijd tegen het afval in West Papua is samenwerking essentieel. De oprichting van het Indonesian Waste Platform biedt hiervoor een geweldige kapstok. Het platform is gestart door Nina van Toulon, oprichter van Eco Flores, counterpart van de SDSP. Door samen te werken met andere stichtingen die actief zijn in Oost-Indonesië hopen we meer te bereiken.

Waste Summit

Het Indonesian Waste Platform streeft naar een landelijke visie voor de aanpak van het afvalprobleem. In 2017 wil het platform daarom een Waste Summit organiseren. Hierbij wil zij zowel NGO’s, bedrijven, overheden, universiteiten, individuen als media betrekken.

Indonesianwaste.org

Om in kaart te brengen wie dit zijn, heeft het platform de website Indonesianwaste.org gelanceerd. Deze site brengt in kaart wie wat waar doet. Tevens kan hiermee op termijn relevante informatie en lesmateriaal worden gedeeld. Zo hoopt het platform alle relevante partijen te mobiliseren, te informeren en grotere stappen te zetten. De SDSP steunt deze ontwikkeling van harte, is betrokken bij de opzet van de website en blijft op deze manier met diverse partijen samenwerken in de strijd tegen afval.

Recente berichten

Update vanuit Sawinggrai

Update vanuit Sawinggrai

In Sawinggrai, Raja Ampat, wordt er onverminderd hard gewerkt aan het voedselbos. Een zomer update van onze partners terplaatse.

Lees meer