Indonesian Waste platform

In de strijd tegen het afval in West Papua is samenwerking essentieel. De oprichting van het Indonesian Waste Platform biedt hiervoor een geweldige kapstok. Het platform is gestart door Nina van Toulon, oprichter van Eco Flores, counterpart van de SDSP. Door samen te werken met andere stichtingen die actief zijn in Oost-Indonesië hopen we meer te bereiken.

Waste Summit

Het Indonesian Waste Platform streeft naar een landelijke visie voor de aanpak van het afvalprobleem. In 2017 wil het platform daarom een Waste Summit organiseren. Hierbij wil zij zowel NGO’s, bedrijven, overheden, universiteiten, individuen als media betrekken.

Indonesianwaste.org

Om in kaart te brengen wie dit zijn, heeft het platform de website Indonesianwaste.org gelanceerd. Deze site brengt in kaart wie wat waar doet. Tevens kan hiermee op termijn relevante informatie en lesmateriaal worden gedeeld. Zo hoopt het platform alle relevante partijen te mobiliseren, te informeren en grotere stappen te zetten. De SDSP steunt deze ontwikkeling van harte, is betrokken bij de opzet van de website en blijft op deze manier met diverse partijen samenwerken in de strijd tegen afval.

Recente berichten

Aftrap voedselbos Villanova

Aftrap voedselbos Villanova

OP het terrein van SMK Villanova in Manokwari, realiseert de SDSP i.s.m. The Tree Party en RVO Nederland een voedselbos van 3 hectare. Het doel is de school te versterken in zijn eigen voedselvoorziening onder het motto ‘ieder kind elke dag een stuk vers fruit’.

Lees meer
In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

Op 8 mei 2023 overleed Pater Anton Tromp in zijn geliefde West-Papoea waar hij sinds 1970 woonde. Zijn pastoraal werk ging hand in hand met projecten voor onderwijs en gezondheidszorg. De SDSP werkte vanaf het prille begin al met de pater en het bisdom samen. Met zijn overlijden eindigt een structurele, fijne en duurzame samenwerking van 28 jaar.

Lees meer