Indonesian Waste Platform mobiliseert

Indonesian Waste platform

In de strijd tegen het afval in West Papua is samenwerking essentieel. De oprichting van het Indonesian Waste Platform biedt hiervoor een geweldige kapstok. Het platform is gestart door Nina van Toulon, oprichter van Eco Flores, counterpart van de SDSP. Door samen te werken met andere stichtingen die actief zijn in Oost-Indonesië hopen we meer te bereiken.

Waste Summit

Het Indonesian Waste Platform streeft naar een landelijke visie voor de aanpak van het afvalprobleem. In 2017 wil het platform daarom een Waste Summit organiseren. Hierbij wil zij zowel NGO’s, bedrijven, overheden, universiteiten, individuen als media betrekken.

Indonesianwaste.org

Om in kaart te brengen wie dit zijn, heeft het platform de website Indonesianwaste.org gelanceerd. Deze site brengt in kaart wie wat waar doet. Tevens kan hiermee op termijn relevante informatie en lesmateriaal worden gedeeld. Zo hoopt het platform alle relevante partijen te mobiliseren, te informeren en grotere stappen te zetten. De SDSP steunt deze ontwikkeling van harte, is betrokken bij de opzet van de website en blijft op deze manier met diverse partijen samenwerken in de strijd tegen afval.

Recente berichten

Papoea Solidariteitsdag 2022

Papoea Solidariteitsdag 2022

Deze Papoea Solidariteitsdag zijn Papoeavrouwen aan het woord. Zij vertellen over de impact van de vernietiging van hun bossen op hun levens en dat van hun gezin. Daarnaast bekijken we het probleem van ontbossing op provinciaal en internationaal niveau. En we kijken naar het directe verband tussen milieuvernietiging en klimaatverandering als oorzaak van structureel geweld tegen Papoeavrouwen.

Lees meer
Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Kom meer te weten over Papoea en laat je meenemen in het aangrijpende levensverhaal van Corry Ap. Een papoeadame die trouwde met de ‘Bob Marley’ van Papoea, met hem een gezin stichtte, maar uiteindelijk haar man in de gevangenis moest achterlaten en met hun jonge kinderen het land moest ontvluchten. Een verhaal over liefde achter tralies en een bijzonder lied..

Lees meer