Of ik er klaar voor ben…

gepakt….is de meest gestelde vraag van de afgelopen weken. En het is een goeie, want wanneer ben je klaar voor een reis van bijna zeven maanden?

De tas is bijna gepakt, het visum geregeld, de afscheidstour afgerond en ik weet hoe laat ik de tram moet pakken. Wat dat betreft lijk ik er dus klaar voor te zijn. En verder? Mentaal? Dat is lastiger. Vooral voor m’n ouders. M’n moeder zal zo meteen weer bellen met de meest gestelde vraag van de afgelopen weken. Vooraf bepalen of ik er klaar voor ben, lijkt moeilijk, dus laat ik dat over een paar weken doen. Met terugwerkende kracht.

Recente berichten

Papoea Solidariteitsdag 2022

Papoea Solidariteitsdag 2022

Deze Papoea Solidariteitsdag zijn Papoeavrouwen aan het woord. Zij vertellen over de impact van de vernietiging van hun bossen op hun levens en dat van hun gezin. Daarnaast bekijken we het probleem van ontbossing op provinciaal en internationaal niveau. En we kijken naar het directe verband tussen milieuvernietiging en klimaatverandering als oorzaak van structureel geweld tegen Papoeavrouwen.

Lees meer
Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Kom meer te weten over Papoea en laat je meenemen in het aangrijpende levensverhaal van Corry Ap. Een papoeadame die trouwde met de ‘Bob Marley’ van Papoea, met hem een gezin stichtte, maar uiteindelijk haar man in de gevangenis moest achterlaten en met hun jonge kinderen het land moest ontvluchten. Een verhaal over liefde achter tralies en een bijzonder lied..

Lees meer