Een sterke vent - Gam

Het gehoorapparaat en kunstgebit worden opgeborgen in de prauw. Daar heb je onder water toch niks aan. Op 79-jarige leeftijd is Hans slecht ter been, maar zijn wil houdt hem staande. Alhoewel. Halverwege de eerste dag zie ik dat zijn knieën open liggen. Hij verklaart dat hij het gevoel in z’n voeten soms verliest en dus maar op z’n knieën de zee is ingekropen. Deze man is duidelijk niet stoppen. Door niemand. Zijn 52-jarige vriendin (geen idee hoe dit precies zit) maakt zich grote zorgen, want Hans is gruwelijk eigenwijs en zwemt ook om de rots voor het guesthouse, uit het zicht. En als we de dag erop bij een punt met een redelijke stroming gaan snorkelen, wil hij geen zwemvest aan. Pas als hij ziet dat ik wel een zwemvest aantrek, volgt hij mijn voorbeeld.

PAK MOZES VAART DE PRAUW

Aan het eind van de dag is Hans helemaal op. Nu eet ik niet zo vaak met 79-jarigen, maar ik kan me niet herinneren dat ik iemand met zo’n voldaan gezicht zijn diner heb zien verorberen. Omdat de dag erop weer vroeg wordt gesnorkeld, duikt Hans op tijd zijn bed in. Of eigenlijk zijn mat op. ’s Nachts slaapt hij namelijk op een mat, buiten in de open lucht. Hans is een man naar m’n hart. Geen stoel voor de tv, maar gewoon doorzetten en blijven gaan. Zo wil ik ook oud worden, maar dan wel graag zonder een veel te jonge vriendin.

GROT OP PULAU DOOM, MET LOKALE GIDSEN

Grot op Pulau Doom, met lokale gidsen

 

Kijk voor meer foto’s op rufus.reislogger.nl !

Recente berichten

Papoea Solidariteitsdag 2022

Papoea Solidariteitsdag 2022

Deze Papoea Solidariteitsdag zijn Papoeavrouwen aan het woord. Zij vertellen over de impact van de vernietiging van hun bossen op hun levens en dat van hun gezin. Daarnaast bekijken we het probleem van ontbossing op provinciaal en internationaal niveau. En we kijken naar het directe verband tussen milieuvernietiging en klimaatverandering als oorzaak van structureel geweld tegen Papoeavrouwen.

Lees meer
Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Kom meer te weten over Papoea en laat je meenemen in het aangrijpende levensverhaal van Corry Ap. Een papoeadame die trouwde met de ‘Bob Marley’ van Papoea, met hem een gezin stichtte, maar uiteindelijk haar man in de gevangenis moest achterlaten en met hun jonge kinderen het land moest ontvluchten. Een verhaal over liefde achter tralies en een bijzonder lied..

Lees meer