Duurzaam toerisme in het Arfak gebergte

Via onze lokale contacten kwam de vraag om ondersteuning bij het bouwen en inrichten van een logement in Warmarway bij ons binnen. Het betreft een vraag uit de gemeenschap zelf waarbij het gaat om hulp bij het financieren van bouwvakkers / mankracht en bij de aanschaf van bedden, matrassen, kook- en eetgerei, tafels en stoelen.

Over Warmarway

Warmarway is gelegen in het Arfak gebergte, 25 kilometer ten zuiden van Manokwari. In het Arfak gebergte  zijn 320 vogelsoorten geteld, waaronder verschillende soorten paradijsvogels, papegaaien, kaketoes, de Little Egret, de New Guinea Harpy Arend, verschillende soorten prieelvogels en de Arfak Astrapia. Daarnaast leven er in de Arfak bergen ongeveer 110 zoogdiersoorten, inclusief 30 buideldiersoorten en boomkangoeroes, vele koeskoessoorten, vliegende vossen, vleermuizen en opossums.

Het gebied heeft vanwege de flora en fauna een grote aantrekkingskracht op natuurliefhebbers en vogelspotters en vormt een perfect decor voor een verblijf van enkele dagen. Een goede, droge plek om deze toeristen onderdak te bieden, ontbreekt echter in/rond Warmarway.

Doelstelling

Inkomsten uit duurzaam toerisme vormen een goede alternatieve bron van inkomsten voor de lokale bevolking en de SDSP ondersteunt dan ook graag lokale initiatieven op dit gebied. Hierbij hanteren wij de principes van duurzaam en fair toerisme als rode draad: het initiatief moet kleinschalig zijn, een verbetering van het welzijn van de Papoea’s bewerkstelligen, bijdragen aan bescherming van het milieu en de traditionele Papoea cultuur respecteren.

Lees meer over dit project op de projectpagina Ondersteuning bouw logement Warmarway .

Recente berichten

Aftrap voedselbos Villanova

Aftrap voedselbos Villanova

OP het terrein van SMK Villanova in Manokwari, realiseert de SDSP i.s.m. The Tree Party en RVO Nederland een voedselbos van 3 hectare. Het doel is de school te versterken in zijn eigen voedselvoorziening onder het motto ‘ieder kind elke dag een stuk vers fruit’.

Lees meer
In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

Op 8 mei 2023 overleed Pater Anton Tromp in zijn geliefde West-Papoea waar hij sinds 1970 woonde. Zijn pastoraal werk ging hand in hand met projecten voor onderwijs en gezondheidszorg. De SDSP werkte vanaf het prille begin al met de pater en het bisdom samen. Met zijn overlijden eindigt een structurele, fijne en duurzame samenwerking van 28 jaar.

Lees meer