Duurzaam toerisme in het Arfak gebergte

Via onze lokale contacten kwam de vraag om ondersteuning bij het bouwen en inrichten van een logement in Warmarway bij ons binnen. Het betreft een vraag uit de gemeenschap zelf waarbij het gaat om hulp bij het financieren van bouwvakkers / mankracht en bij de aanschaf van bedden, matrassen, kook- en eetgerei, tafels en stoelen.

Over Warmarway

Warmarway is gelegen in het Arfak gebergte, 25 kilometer ten zuiden van Manokwari. In het Arfak gebergte  zijn 320 vogelsoorten geteld, waaronder verschillende soorten paradijsvogels, papegaaien, kaketoes, de Little Egret, de New Guinea Harpy Arend, verschillende soorten prieelvogels en de Arfak Astrapia. Daarnaast leven er in de Arfak bergen ongeveer 110 zoogdiersoorten, inclusief 30 buideldiersoorten en boomkangoeroes, vele koeskoessoorten, vliegende vossen, vleermuizen en opossums.

Het gebied heeft vanwege de flora en fauna een grote aantrekkingskracht op natuurliefhebbers en vogelspotters en vormt een perfect decor voor een verblijf van enkele dagen. Een goede, droge plek om deze toeristen onderdak te bieden, ontbreekt echter in/rond Warmarway.

Doelstelling

Inkomsten uit duurzaam toerisme vormen een goede alternatieve bron van inkomsten voor de lokale bevolking en de SDSP ondersteunt dan ook graag lokale initiatieven op dit gebied. Hierbij hanteren wij de principes van duurzaam en fair toerisme als rode draad: het initiatief moet kleinschalig zijn, een verbetering van het welzijn van de Papoea’s bewerkstelligen, bijdragen aan bescherming van het milieu en de traditionele Papoea cultuur respecteren.

Lees meer over dit project op de projectpagina Ondersteuning bouw logement Warmarway .

Recente berichten

Papoea Solidariteitsdag 2022

Papoea Solidariteitsdag 2022

Deze Papoea Solidariteitsdag zijn Papoeavrouwen aan het woord. Zij vertellen over de impact van de vernietiging van hun bossen op hun levens en dat van hun gezin. Daarnaast bekijken we het probleem van ontbossing op provinciaal en internationaal niveau. En we kijken naar het directe verband tussen milieuvernietiging en klimaatverandering als oorzaak van structureel geweld tegen Papoeavrouwen.

Lees meer
Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Kom meer te weten over Papoea en laat je meenemen in het aangrijpende levensverhaal van Corry Ap. Een papoeadame die trouwde met de ‘Bob Marley’ van Papoea, met hem een gezin stichtte, maar uiteindelijk haar man in de gevangenis moest achterlaten en met hun jonge kinderen het land moest ontvluchten. Een verhaal over liefde achter tralies en een bijzonder lied..

Lees meer