Fondsenwerving voedselbosproject

Met het pilotproject in Sawinggrai hebben we al prachtige resultaten mogen boeken die veel beloven voor de toekomst. Een goede basis om op door te pakken en dat doen we door actief fondsen te werven voor het voedselbosproject. 

Contribute Foundation

Op 21 december jl. hadden Jan Schouwenburg en Wouter Bronsgeest een gesprek met een delegatie van de Contribute foundation. Een week eerder hebben enkele vrijwilligers hard gewerkt aan het opnemen van een echte pitch over het voedselbosproject in Sawinggrai. Deze video pitch is hieronder te bekijken, maar ook op YouTube. Op basis van deze pitch werd het gesprek met Contribute gevoerd.

Waar we het over hebben gehad? In de periode na de zomer van dit jaar is hard gewerkt door de betrokkenen in Sawinggrai en in Nederland om de afspraken over grondgebruik goed vast te leggen, een belangrijke voorwaarde om in aanmerking te komen voor de subsidie. Deze formaliteiten zijn allemaal keurig geregeld, waardoor ook de aanvraag aan Contribute nog beter kon worden onderbouwd. We hebben veel ervaring opgedaan bij het opzetten van de pilot van 180 vierkante meter. Daar hebben we ook al mooi fotomateriaal van, en dat konden we ook tonen. Contribute heeft zich ons dezelfde middag nog de positieve terugkoppeling gegeven: Zij zullen ons project steunen!

Meer nieuws volgt uiteraard via al onze digitale kanalen!

Studentenvereniging STORM

Tijdens het ‘tijdelijke niet normaal’ hebben de studenten van STORM (Study Association for Sustainability Sciences) van de Universiteit Utrecht hun acties voor de SDSP wel kunnen voortzetten – alleen helaas op een andere manier. Zij hebben in het studiejaar 2019/2020 een fondsenwerving opgezet om ons de kans te geven de pilot in Sawinggrai op te starten. Na de zomer hebben we met hen een aantal online sessies gehad, en kregen we een bedrag van 2600 euro overgemaakt voor de eerste aanplant op onze pilot!

 

Wat is een voedselbos?

Een voedselbos is een natuurlijke manier van het gebruik van het lokale bos. Door meer soorten gewassen te planten, kun je de voedselrijkdom enorm verhogen, zonder dat je het bos aantast. Daarmee verbetert de variatie aan gewassen en dus ook aan voedselbronnen. Hierdoor hoeven mensen niet langer dure, geïmporteerde groenten te kopen. Er zijn positieve ervaringen op andere plekken in Indonesië, maar er waren tot nog toe nog geen projecten op Papoea. Daar brengt de SDSP verandering in!

Facebook updates vanuit Sawinggrai

Reville Saw post regelmatige updates over de tests die in samenwerking met de lokale bevolking in de voorbereiding van het voedselbosproject in Sawinggrai worden uitgevoerd.

Recente berichten

Pitch voedselbosproject

Pitch voedselbosproject

Met het pilotproject in Sawinggrai hebben we al prachtige resultaten mogen boeken die veel beloven voor de toekomst. Een goede basis om op door te pakken, zoals we in deze video pitch duidelijk proberen te maken.

Lees meer
Mooie toeristische initiatieven

Mooie toeristische initiatieven

We kijken met optimisme vooruit naar 2021 waarin het duurzaam toerisme in West-Papoea hopelijk weer aantrekt. De lokale gidsen zijn ‘on a roll’ en onze ecotoeristische partner Travel Papua werkt aan de bouw van een surfschool en guesthouse welke werkgelegenheid moeten gaan bieden aan de lokale bevolking. Mooie initiatieven genoeg!

Lees meer
Cacao uit Ransiki

Cacao uit Ransiki

De Werkgroep Cacao en Koffie van SDSP is eind 2019 opgericht en heeft zich gebogen over manieren waarop de coöperatie van lokale boeren, genaamd Koperasi Ebier Suth Cokran, ondersteund kan worden. De aandacht gaat nu vooral uit naar het samenstellen van een business plan voor de plantage, inclusief financieel-economische onderbouwing.

Lees meer