Even voorstellen: nieuwe vrijwilliger

j

17 jul, 2016

Peter van den Berg

We verwelkomen graag Peter van den Berg als nieuw lid van het SDSP vrijwilligersteam. Hij stelt zich graag even voor:

“In de afgelopen jaren heb ik bij diverse projecten en coöperaties ‘overzee’ mogen werken op het gebied van financiën en economie. De ongelijke maatschappelijke situatie van vele bevolkingsgroepen wereldwijd vraagt om blijvende aandacht en betrokkenheid, mijn interesse. Begin 2015 mocht ik een aantal maanden in Indonesië verblijven; Papua Barat heb ik toen niet bezocht maar de interesse was meer dan gewekt. Met mijn vrijwilligerswerk bij SDSP hoop ik dan ook mijn werkervaring op met name cijfermatig terrein te koppelen aan een organisatie die er toe doet.”

Recente berichten

Papoea Solidariteitsdag 2022

Papoea Solidariteitsdag 2022

Deze Papoea Solidariteitsdag zijn Papoeavrouwen aan het woord. Zij vertellen over de impact van de vernietiging van hun bossen op hun levens en dat van hun gezin. Daarnaast bekijken we het probleem van ontbossing op provinciaal en internationaal niveau. En we kijken naar het directe verband tussen milieuvernietiging en klimaatverandering als oorzaak van structureel geweld tegen Papoeavrouwen.

Lees meer
Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Kom meer te weten over Papoea en laat je meenemen in het aangrijpende levensverhaal van Corry Ap. Een papoeadame die trouwde met de ‘Bob Marley’ van Papoea, met hem een gezin stichtte, maar uiteindelijk haar man in de gevangenis moest achterlaten en met hun jonge kinderen het land moest ontvluchten. Een verhaal over liefde achter tralies en een bijzonder lied..

Lees meer