Eston – Houtbewerker en schilder

j

7 mei, 2013

Aanschaf basismaterialen

De SDSP sponsorde kunstenaar Eston uit Manokwari. Eston is in de leer geweest bij Thonney Krey die lange tijd in Manokwari verbleef. Eston is een veelzijdige kunstenaar: hij bewerkt hout en schildert. Momenteel woont en werkt hij op Numfor, een eiland op enkele uren varen van Manokwari. Hij richt hij zich met name op de lokale markt, maar heeft de ambitie ooit een eigen winkeltje te beginnen.

De SDSP heeft fondsen geworven zodat Eston basismaterialen kon aanschaffen en zijn werk verder kon uitbreiden.

Recente berichten

In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

Op 8 mei 2023 overleed Pater Anton Tromp in zijn geliefde West-Papoea waar hij sinds 1970 woonde. Zijn pastoraal werk ging hand in hand met projecten voor onderwijs en gezondheidszorg. De SDSP werkte vanaf het prille begin al met de pater en het bisdom samen. Met zijn overlijden eindigt een structurele, fijne en duurzame samenwerking van 28 jaar.

Lees meer
Report on Sustainable Forest Management in Sawinggrai – SEFA

Report on Sustainable Forest Management in Sawinggrai – SEFA

Following several successful cooperations in the past few years, this year’s International Development Project is collaborating with Stichting Duurzame Samenleving Papua Barat (SDSP) once again. This time their research and reports focuses on the subject of Sustainable Forest Management in Sawinggrai, West Papua.

Lees meer