Conservatie Arfak

Duurzaam bosbeheer met een grote diversiteit aan producten uit het bos levert veel meer economisch voordeel op voor de lokale bevolking dan het kappen van regenwouden voor monoculturen zoals palmolie etc. In dit verband beogen wij draagvlak te creëren en steunen wij lokale initiatieven voor alternatieve bronnen van inkomsten, zoals ecotoerisme.

Vervolgproject

Vanaf 2016 steunen wij het project “Community based conservation Arfak” in het Arfak gebergte, dat in 2017 wordt voortgezet in de afgelegen delen van de Raja Ampat eilanden. We zijn verheugd om u te kunnen melden dat het project door onze counterparts ter plaatse voortvarend wordt opgepakt en tot concrete resultaten leidt. Het is in hoge mate een holistische aanpak, met veel respect voor de culturele en historische factoren die meespelen. De aanbevelingen die eruit voortkomen, zijn daardoor heel goed gefundeerd. Wij hebben daaruit veel kunnen leren over de aanpak voor een vervolgproject dat we momenteel ontwikkelen samen met alle partners in het West Papua Ecotourism Network; zie hiervoor ook onze website Papua Travel. Deze website is ook interessant en informatief als u van plan bent om West Papua te bezoeken.

In samenwerking met Makor Reizen en onze lokale partners gaan we onderzoeken hoe het kennisniveau van lokale gidsen en de kwaliteit van het gastheerschap van accommodatie verschaffers naar een hoger plan kan worden getild.

U kunt aan dit project doneren via deze donatielink op PIF World.

Recente berichten

Papoea Solidariteitsdag 2022

Papoea Solidariteitsdag 2022

Deze Papoea Solidariteitsdag zijn Papoeavrouwen aan het woord. Zij vertellen over de impact van de vernietiging van hun bossen op hun levens en dat van hun gezin. Daarnaast bekijken we het probleem van ontbossing op provinciaal en internationaal niveau. En we kijken naar het directe verband tussen milieuvernietiging en klimaatverandering als oorzaak van structureel geweld tegen Papoeavrouwen.

Lees meer
Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Kom meer te weten over Papoea en laat je meenemen in het aangrijpende levensverhaal van Corry Ap. Een papoeadame die trouwde met de ‘Bob Marley’ van Papoea, met hem een gezin stichtte, maar uiteindelijk haar man in de gevangenis moest achterlaten en met hun jonge kinderen het land moest ontvluchten. Een verhaal over liefde achter tralies en een bijzonder lied..

Lees meer