Conservatie Arfak

Duurzaam bosbeheer met een grote diversiteit aan producten uit het bos levert veel meer economisch voordeel op voor de lokale bevolking dan het kappen van regenwouden voor monoculturen zoals palmolie etc. In dit verband beogen wij draagvlak te creëren en steunen wij lokale initiatieven voor alternatieve bronnen van inkomsten, zoals ecotoerisme.

Vervolgproject

Vanaf 2016 steunen wij het project “Community based conservation Arfak” in het Arfak gebergte, dat in 2017 wordt voortgezet in de afgelegen delen van de Raja Ampat eilanden. We zijn verheugd om u te kunnen melden dat het project door onze counterparts ter plaatse voortvarend wordt opgepakt en tot concrete resultaten leidt. Het is in hoge mate een holistische aanpak, met veel respect voor de culturele en historische factoren die meespelen. De aanbevelingen die eruit voortkomen, zijn daardoor heel goed gefundeerd. Wij hebben daaruit veel kunnen leren over de aanpak voor een vervolgproject dat we momenteel ontwikkelen samen met alle partners in het West Papua Ecotourism Network; zie hiervoor ook onze website Papua Travel. Deze website is ook interessant en informatief als u van plan bent om West Papua te bezoeken.

In samenwerking met Makor Reizen en onze lokale partners gaan we onderzoeken hoe het kennisniveau van lokale gidsen en de kwaliteit van het gastheerschap van accommodatie verschaffers naar een hoger plan kan worden getild.

U kunt aan dit project doneren via deze donatielink op PIF World.

Recente berichten

Summary of SDSP cacoa reports 2015-2019

Summary of SDSP cacoa reports 2015-2019

In 2015 – 2019, SDSP has commissioned several visits to the Indonesian provinces of Papua and Papua Barat with the aim to explore the possibilities for improving cacao production and export. This short document summarizes the insights obtained, without pretending the completeness or rigor that might be expected from a professional cacoa consultancy.

Lees meer
Studievereniging STORM in actie

Studievereniging STORM in actie

Studievereniging Storm van de Sustainability Sciences opleiding van de Universiteit Utrechsponsort het voedselbosproject. Door diverse acties hebben de studenten voor de SDSP geld bijeen gebracht.

Lees meer