Brieven naar de groene hel

j

5 sep, 2013

Een beeldend verhaal

Brieven naar de groene hel is een boek over ontwikkelingsproblematiek, over gezondheidszorg, over contrasten tussen bedrijfsleven en ontwikkelingshulp, over het onderhouden van een lat-relatie en met name ook over Nieuw-Guinea. Een beeldend verhaal, goed geschreven en verteld in de sociaal-economische context van de jaren tachtig van de vorige eeuw.

Auteur Henk Krijnen werd toen voor een oliemaatschappij uitgezonden naar Nieuw-Guinea terwijl zijn vriendin als tropenarts in Tanzania bij het Victoriameer ging werken. Het boek omvat 332 pagina’s en is voorzien van een kleurenkatern met foto’s.

Lees hier de synopsis van het boek.

Het boek kost € 21,95, de e-book versie kost € 11,95.

Indien u dit boek via de website www.brievennaardegroenehel.nl bestelt en onder ‘Opmerking’ op het bestelformulier SDSP invult, weet u zeker dat 45% van de aanschafprijs terecht komt bij de SDSP ten bate van één van onze projecten.

Recente berichten

Papoea Solidariteitsdag 2022

Papoea Solidariteitsdag 2022

Deze Papoea Solidariteitsdag zijn Papoeavrouwen aan het woord. Zij vertellen over de impact van de vernietiging van hun bossen op hun levens en dat van hun gezin. Daarnaast bekijken we het probleem van ontbossing op provinciaal en internationaal niveau. En we kijken naar het directe verband tussen milieuvernietiging en klimaatverandering als oorzaak van structureel geweld tegen Papoeavrouwen.

Lees meer
Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Kom meer te weten over Papoea en laat je meenemen in het aangrijpende levensverhaal van Corry Ap. Een papoeadame die trouwde met de ‘Bob Marley’ van Papoea, met hem een gezin stichtte, maar uiteindelijk haar man in de gevangenis moest achterlaten en met hun jonge kinderen het land moest ontvluchten. Een verhaal over liefde achter tralies en een bijzonder lied..

Lees meer