Het opstarten gaat alsmet die auto’s van vroeger. Een enorme slinger en dan een hoop gepruttel. Werknemers moeten weer uit het bos worden gehaald, eerst weer een flinke malariaaanval, jattende buurtbewoners. Ach, termen als ‘van een leien dakje”, en “komt voor de bakker”, zijn zeker niet in papua uitgevonden.

Ellis is in Senopi goed bezig om met vrouwen een preventief programma op te zetten voor aids en hygienne. Ik heb me vooral weer bezig gehouden met in een hoekje liggen rillen.

Daarnaast geprobeerd het logement draaiende te houden want er zijn redelijk wat gasten langsgekomen. We hebben zowaar winst gemaakt deze maand, jawel.

Met de auto’s hebben we maar geen geluk. Nu staat er weer 1 vast in een kilometerlang modderspoor ergens bij Bintuni. De ander is die komen ophalen maar die is daar ook komen vast te zitten. Da’s dus lekker. De 31ste ga ik naar Jakarta, praten met een meneeer van ILO. Daarna breng ik twee papua’s naar de fabriek van vriend Halim die ondanks de economische crisis bereid is twee stagiairs te bekwamen in het meubelmaken. Ellis gaat met een vrouw naar Yayapura om zich de methodes van P3w eigen te maken, een soort moeders voor moeders. Daarna zijn we weer vereneigd en blijven we voorlopig in Senopi.

Zijn jullie weer op de hoogte. Wij hopen het allerbeste voor jullie.

Lieve groet.

Jurgen

Recente berichten

Papoea Solidariteitsdag 2022

Papoea Solidariteitsdag 2022

Deze Papoea Solidariteitsdag zijn Papoeavrouwen aan het woord. Zij vertellen over de impact van de vernietiging van hun bossen op hun levens en dat van hun gezin. Daarnaast bekijken we het probleem van ontbossing op provinciaal en internationaal niveau. En we kijken naar het directe verband tussen milieuvernietiging en klimaatverandering als oorzaak van structureel geweld tegen Papoeavrouwen.

Lees meer
Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Kom meer te weten over Papoea en laat je meenemen in het aangrijpende levensverhaal van Corry Ap. Een papoeadame die trouwde met de ‘Bob Marley’ van Papoea, met hem een gezin stichtte, maar uiteindelijk haar man in de gevangenis moest achterlaten en met hun jonge kinderen het land moest ontvluchten. Een verhaal over liefde achter tralies en een bijzonder lied..

Lees meer