En ja dan zitten we alweer ruim een week in Australie. Een beetje heimwee hebben we wel, zo aan de andere kant van de wereld naar die mooie Nederlandse lente met onze lieve familie, vrienden en mede SDSP-ers. Ondanks het feit dat ons leven natuurlijk wel geslaagd voelt wanneer je voor je (vrijwilligers) werk naar Australie mag gaan. Maar naast het zien van kookaburra’s, haaiennetten, de blue mountains, funnelwebspiders, kangoeroes enzo moet er natuurlijk ook gewoon gewerkt worden.

We hebben leuke contacten in Australie opgedaan die in de toekomst voor onze projecten wat zouden kunnen gaan betekenen. We zijn overladen met informatie en de relatie die Australie heeft met PNG en Indonesie en dus ook West- Papua blijkt erg belangrijk te zijn.

De nieuwe pater in Suswah zal nu ook intensief gevolgd gaan worden door mensen uit Australie.
Lastig voor de duurzaamheid van de projecten in Senopi is dat Pater Leo, waar we nu drie jaar mee samenwerken, van werkplek gaat ruilen. In samenspraak met de Bisschop gaat hij elders aan de slag. We krijgen een nieuwe pater die gaat helpen met de community support die de SDSP samen met het Bisdom en de Augustijnen in Senopi geeft.

Belangrijke focus voor de komende periode is onze bijdrage aan de Yayasan Sosial Augustinus. We hopen dat deze stichting een “model” counterpart kan worden voor buitenlandse ontwikkelingsorganisaties. Verdere details worden nader uitgewerkt met de Bisschop en pater Tromp osa.

Dat was het even in het kort. We zijn vanaf dinsdag in Perth en vanaf volgende week zondag in Denpasar. We mogen niet klagen met het uitzicht vanaf onze ‘kantoorkamer’. We hopen dat alles goed gaat met jullie en de kinderen, kleinkinderen, poezen en hondjes.

Lieve groet,

Ellis en Jurgen

Recente berichten

Update vanuit Sawinggrai

Update vanuit Sawinggrai

In Sawinggrai, Raja Ampat, wordt er onverminderd hard gewerkt aan het voedselbos. Een zomer update van onze partners terplaatse.

Lees meer