j

31 dec, 2014

Donatie voor de SDSP

Stichting Het Goede Doel (SHGD) heeft op 22 november een benefietavond en op 9 december een spinningmarathon georganiseerd. De werknemers van de Belastingdienst haalden daarmee voor drie goede doelen, waaronder de SDSP, in totaal 5000 euro op. Een mooie prestatie waarvan de SDSP haar deel zal besteden aan het Moeder- en Kindzorgproject Midden Vogelkop in de regio Suswah. Dit project staat in het teken van integrale gebiedsontwikkeling waarbij er als eerste wordt gewerkt aan verbetering van basisvoorzieningen als schoon water en medische zorg.

SHGD bestaat uit medewerkers van de Belastingdienst en zamelt al bijna 25 jaar geld in om kinderen in derde wereldlanden te steunen. Dit doen ze met allerlei verschillende acties van muziek tot sport. De SDSP is één van de stichtingen waarvoor zij zich jaarlijks inzetten. In Artcafé SamSam te Apeldoorn organiseerde SHGD op 22 november een swingende avond. Met Indonesische liederen en een optreden van de seven Oh seven band van de Belastingdienst werd de avond muzikaal ingevuld.

De spinningmarathon werd dit jaar voor de zesde keer gehouden. Onder begeleiding van ex-TOP docenten van het sportcentrum zaten de fanatieke spinners maar liefst vijf uur op de fiets. Een topprestatie!

De SDSP wil de sporters, muziekliefhebbers, vrijwillige organisatie en de SHGD bedanken voor hun inzet. Het gedoneerde bedrag zal worden gebruikt voor het Moeder- en Kindzorgproject Midden Vogelkop in het binnenland van Papoea. In de omgeving van Suswah ontbreekt het op diverse plekken aan basisbehoeften als schoon water en medische zorg. Hier moet nog veel werk worden verricht, maar dankzij de donatie van SHGD kunnen in samenwerking met de lokale gemeenschap de eerste stappen worden gezet om de basisvoorzieningen op orde te brengen.

Recente berichten

In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

In memoriam – Pater Anton Tromp OSA

Op 8 mei 2023 overleed Pater Anton Tromp in zijn geliefde West-Papoea waar hij sinds 1970 woonde. Zijn pastoraal werk ging hand in hand met projecten voor onderwijs en gezondheidszorg. De SDSP werkte vanaf het prille begin al met de pater en het bisdom samen. Met zijn overlijden eindigt een structurele, fijne en duurzame samenwerking van 28 jaar.

Lees meer
Report on Sustainable Forest Management in Sawinggrai – SEFA

Report on Sustainable Forest Management in Sawinggrai – SEFA

Following several successful cooperations in the past few years, this year’s International Development Project is collaborating with Stichting Duurzame Samenleving Papua Barat (SDSP) once again. This time their research and reports focuses on the subject of Sustainable Forest Management in Sawinggrai, West Papua.

Lees meer