j

31 dec, 2014

Donatie voor de SDSP

Stichting Het Goede Doel (SHGD) heeft op 22 november een benefietavond en op 9 december een spinningmarathon georganiseerd. De werknemers van de Belastingdienst haalden daarmee voor drie goede doelen, waaronder de SDSP, in totaal 5000 euro op. Een mooie prestatie waarvan de SDSP haar deel zal besteden aan het Moeder- en Kindzorgproject Midden Vogelkop in de regio Suswah. Dit project staat in het teken van integrale gebiedsontwikkeling waarbij er als eerste wordt gewerkt aan verbetering van basisvoorzieningen als schoon water en medische zorg.

SHGD bestaat uit medewerkers van de Belastingdienst en zamelt al bijna 25 jaar geld in om kinderen in derde wereldlanden te steunen. Dit doen ze met allerlei verschillende acties van muziek tot sport. De SDSP is één van de stichtingen waarvoor zij zich jaarlijks inzetten. In Artcafé SamSam te Apeldoorn organiseerde SHGD op 22 november een swingende avond. Met Indonesische liederen en een optreden van de seven Oh seven band van de Belastingdienst werd de avond muzikaal ingevuld.

De spinningmarathon werd dit jaar voor de zesde keer gehouden. Onder begeleiding van ex-TOP docenten van het sportcentrum zaten de fanatieke spinners maar liefst vijf uur op de fiets. Een topprestatie!

De SDSP wil de sporters, muziekliefhebbers, vrijwillige organisatie en de SHGD bedanken voor hun inzet. Het gedoneerde bedrag zal worden gebruikt voor het Moeder- en Kindzorgproject Midden Vogelkop in het binnenland van Papoea. In de omgeving van Suswah ontbreekt het op diverse plekken aan basisbehoeften als schoon water en medische zorg. Hier moet nog veel werk worden verricht, maar dankzij de donatie van SHGD kunnen in samenwerking met de lokale gemeenschap de eerste stappen worden gezet om de basisvoorzieningen op orde te brengen.

Recente berichten

Papoea Solidariteitsdag 2022

Papoea Solidariteitsdag 2022

Deze Papoea Solidariteitsdag zijn Papoeavrouwen aan het woord. Zij vertellen over de impact van de vernietiging van hun bossen op hun levens en dat van hun gezin. Daarnaast bekijken we het probleem van ontbossing op provinciaal en internationaal niveau. En we kijken naar het directe verband tussen milieuvernietiging en klimaatverandering als oorzaak van structureel geweld tegen Papoeavrouwen.

Lees meer
Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Becak Belanda #4 – Verlangen naar Papoea

Kom meer te weten over Papoea en laat je meenemen in het aangrijpende levensverhaal van Corry Ap. Een papoeadame die trouwde met de ‘Bob Marley’ van Papoea, met hem een gezin stichtte, maar uiteindelijk haar man in de gevangenis moest achterlaten en met hun jonge kinderen het land moest ontvluchten. Een verhaal over liefde achter tralies en een bijzonder lied..

Lees meer