De nieuwsbrief Stichting Duurzame Samenleving Papua Barat verschijnt meerdere keren per jaar en wordt verspreid onder donateurs en overige geïnteresseerden

SDSP Nieuwsbrief - december 2020
SDSP_LOGO_mobiel_2020_885x489
facebook twitter youtube linkedin 

Voorwoord

25 jaar SDSP. We hebben er al vaker over geschreven: 2020 was een kroonjaar voor de SDSP – alleen hebben we elkaar dat kroonjaar helaas minder fysiek kunnen zien en konden we minder evenementen bezoeken dan we gepland hadden. Het heeft ons als SDSP wel wat hoofdbrekens gekost, want op afstand samen een stichting vormgeven met vrijwilligers is een behoorlijke uitdaging.

Gelukkig hebben we veel steun ervaren van u als donateurs en betrokken geïnteresseerden van de stichting. En dat doet ons goed. En via online bijeenkomsten, en zelfs enkele hybride bijeenkomsten (online en offline door elkaar), kunnen we terugkijken op een heel mooi jaar. En ook: vooruitkijken op een nieuw jaar met opnieuw vele kansen, samenwerking – en hopelijk ook de gezamenlijke viering van (ruim) 25 jaar SDSP. In deze nieuwsbrief laten we een aantal mooie initiatieven zien waaraan we nu volop werken.

Veel leesplezier en de beste wensen voor het nieuwe jaar!
Het SDSP bestuur
Background_SDSP_1920x186_lowres

PITCH voedselbos Sawinggrai 🌶

Met het pilotproject in Sawinggrai hebben we al prachtige resultaten mogen boeken die veel beloven voor de toekomst.

Daarom hebben we een pitch gemaakt t.b.v. verdere fondsenwerving. Bekijk de video op onze website of op YouTube

#voedselbos #papua

SDSP Nieuwsbrief - December 2020 - Pitch

Fondsenwerving voedselbosproject

De fondsenwerving voor het voedselbosproject is in volle gang. In dit kader hebben we een video pitch gegeven bij de Contribute Foundation. Ook de studenten van STORM hebben zich ingezet. Benieuwd naar de resultaten?

Lees meer >>

Fondsenwerving voedselbosproject

SEFA studenten

SDSP - Water
In maart heeft een groep studenten van de Universiteit van Amsterdam - Studievereniging voor Economie studenten en in het bijzonder het ‘International Development Project' (IDP) zich ingezet voor het waterproject met als doel: schoon water in Wasior.

Verzamelde fondsen

Helaas kon door alle maatregelen als gevolg van Covid-19 het project en de reis naar West Papoea geen doorgang vinden. Fondsenwerving en voorbereidingen voor de reis zijn in de zomer stilgevallen. Dat is natuurlijk heel erg jammer – ook de SDSP ziet zo de enorme impact van de berichtgeving over het virus en hoe hard dat ook doorwerkt op de steun aan projecten in West Papoea. De fondsen die door de studenten zijn verzameld zijn ten goede gekomen aan de SDSP, en daarmee kunnen we toekomstige waterprojecten steunen.

Waterzuiveraars

We zijn zeer blij dat ook in 2021 een groep SEFA studenten aan de slag gaat. Een nieuw team van studenten pakt de draad verder op, en gaat verder aan de slag met het project. Het doel is de waterfilters te implementeren, in huishoudens, scholen en guesthouses. De waterfilters zorgen voor vers en 100% veilig drinkwater in huis. Na filtratie kan kraan-, put- en regenwater direct worden gedronken, zonder dat het hoeft te koken. Zonder gebruik van elektriciteit of andere brandstoffen en minder plastic afval! Daarom zoveel handiger dan flessenwater kopen of moeten koken. De filters zijn super betaalbaar en extreem gemakkelijk te gebruiken.

Mooie toeristische initiatieven

We kijken met optimisme vooruit naar 2021 waarin het duurzaam toerisme in West-Papoea hopelijk weer aantrekt. De lokale gidsen zijn 'on a roll' en onze ecotoeristische partner Travel Papua werkt aan de bouw van een surfschool en guesthouse welke werkgelegenheid moeten gaan bieden aan de lokale bevolking. Mooie initiatieven genoeg!

Lees meer >>

Mooie toeristische initiatieven

Cacao uit Ransiki

Cacao uit Ransiki
De Werkgroep Cacao en Koffie van SDSP is eind 2019 opgericht en heeft zich gebogen over manieren waarop de coöperatie van lokale boeren, genaamd Koperasi Ebier Suth Cokran, ondersteund kan worden. De aandacht gaat nu vooral uit naar het samenstellen van een business plan voor de plantage, inclusief financieel-economische onderbouwing.

Lees meer >>

Nieuwe vrijwilliger Jose

Dit jaar is Jose Levelink begonnen bij de SDSP als vrijwilliger. Ze heeft zich bij de SDSP aangesloten om een bijdrage te leveren aan de bevordering van duurzame ontwikkeling in West Papoea.
SDSP - Welcome to the team
Jose's overzeese ervaring begon in Azië. Met een MSc graad in medische antropologie heeft Jose 15 jaar in Indonesië gewoond, in Papoea (1984-1985) en op Java (1989-2001), waar zij in verschillende (onderzoeks-) projecten heeft gewerkt.

Van 2003 tot 2019 werkte Jose bij Agriterra, een agri-bureau opgericht en aangestuurd door Nederlandse boerenorganisaties en agribusiness ter ondersteuning van hun collega's in ontwikkelingslanden. Binnen Agriterra was Jose verantwoordelijk voor Monitoring en Evaluatie, het samenbrengen, systematiseren en analyseren van informatie in brede zin resulterend in beleidsvoorstellen, inclusief markt-, risico- en concurrentieanalyse. Sinds 2001 is Jose partner in het familiebedrijf Matahari Global Trading, Zuidoost-Aziatische koffie- en cacaospecialist. Als nevenactiviteit is Jose tevens coördinator van de Voorleesexpress in Arnhem.

De SDSP gelooft in een integrale strategie om de bevolking van West-Papoea handvatten te geven voor een goede toekomst. Hierbij ligt de focus op integrale gebiedsontwikkeling met als fundamenten: Biodiversiteit & Natuur, Water & Sanitatie, Gemeenschapsopbouw & Gezondheid, Educatie & Capaciteitsopbouw en Kunst & Cultuur.

SDSP logo
facebook twitter youtube linkedin 

Uitschrijven | Je abonnement beheren

Correspondentieadres

Betje Wolfflaan 5

3906 WP Veenendaal

Telefoon: +31 6 1860 3457

E-mail: redactie@sdsp.nl

Rekeningnummer

BIC: INGBNL2A IBAN: NL66 INGB 0007 3247 57

MailPoet